1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. FOTOVÕISTLUS! Tööinspektsioon ootab fotosid töö tegemisest
FOTOVÕISTLUS! Tööinspektsioon ootab fotosid töö tegemisest

FOTOVÕISTLUS! Tööinspektsioon ootab fotosid töö tegemisest

Foto: Pixabay.com

Tööinspektsioon kutsub osalema Eesti 100. aastapäevale pühendatud fotovõistlusel. Võistlusele on oodatud fotod, mis kujutavad töö tegemist eri aegadel. Parimad fotod jõuavad Tööinspektsiooni kalendrisse.

Sel aastal tähistab Eesti 100. sünnipäeva. Aasta lõpus, detsembris täitub 100 aastat Tööinspektsioonil. Tööinspektsioon peab oma sünnipäevaks 14. detsembrit, mil määrati ametisse esimesed töökaitsekomissarid. Juubelite tähistamiseks kuulutab Tööinspektsioon välja fotovõistluse.

Tööinspektsiooni peadirektori Maret Maripuu sõnul on töö eestlaste jaoks märgilise tähendusega.  „Aegade jooksul on töötamine väga muutunud – põllult ja suurtest vabrikutest on inimesed üha enam kolinud kontoritesse arvutite taha. Ja arvutid on samas kolinud põllule ning tootmisettevõtetesse,“ ütles ta. „Soovime võistlusele laekuvate tööde abil teha pildilise aegrea, kuidas on töötamine Eestis saja aasta jooksul muutunud,“ lisas Maripuu.

Fotovõistlusele on oodatud fotod, mis tehtud ajavahemikus 1918-2018 ja kus kujutatakse inimesi töötamas, hobuvankreid, parvetajaid, ehitusobjekte, ettevõtteid, artelle, tootmiskombinaate, kaevandusi – kus ja kuidas iganes Eestis selle aja jooksul tööd on tehtud. Parimad fotod jõuavad näitusele ning Tööinspektsiooni järgmise aasta kalendrisse.

Fotod võib saata aadressile infokiri@ti.ee kuni 1. septembrini. Lisada palutakse informatsiooni pildil kujutatu kohta – millal ja kus foto on tehtud, kes on pildil, millist tegevust on kajastatud jne.

Head Uudised GoodNews