1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. HINNAKEM ELU! G4S rannavalvurid päästsid rannahooajal uppumissurmast kaks last ja ühe mehe
HINNAKEM ELU! G4S rannavalvurid päästsid rannahooajal uppumissurmast kaks last ja ühe mehe

HINNAKEM ELU! G4S rannavalvurid päästsid rannahooajal uppumissurmast kaks last ja ühe mehe

G4S rannavalvurid päästsid rannahooajal uppumissurmast kaks last ja ühe meheG4S rannavalvuritel tuli juunist augustini tegeleda üle 4500 korrarikkumisega, anda rannalistele esmaabi pea 900 korral ja mõnel korral päästa ka uppumisohtu sattunud inimesi. Türi tehisjärvest toodi vee peale kaks last, Pühajärvel päästeti elustamisvõtetega viiekümnendates eluaastates mees. G4S valvas suvitajate turvalisust juunist augusti lõpuni kokku 16 Eesti rannas.

G4S rannavalve juhi Henry Seemeli sõnul oli tänavune suvi rannavalvuritele võrreldes mullusega küll rahulikum, kuid tööd oli rannavalvuritel siiski väga palju. Kokku registreeriti 4520 korrarikkumist. Enim tuli korrale kutsuda klaastaaraga (2562) või loomadega (1351) randa tulnud inimesi.

„Inimeste käitumine rannas on siiski paranenud – purjus peaga vette kippujaid on vähemaks jäänud. Suurt rolli mängib siin ka alkoholi avaliku tarbimise keeld,“ rõhutas Seemel.

„Rannavalvurid suudavad enamik probleeme rannas ära hoida – me anname inimestele infot ja käitumisjuhiseid, tagame avalikku korda ja anname esmaabi. Teeme kõik selleks, et hädasolijaid ei tekiks, et politseid ega kiirabi poleks vaja randa kutsuda ning päev rannas mööduks kõigile ohutult,“ selgitas Seemel.

G4S rannavalvurid päästsid rannahooajal uppumissurmast kaks last ja ühe mehe2

Head Uudised GoodNews