1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. G4S turvatöötaja aitas Tallinna kesklinnas roolijoodiku tabada
G4S turvatöötaja aitas Tallinna kesklinnas roolijoodiku tabada

G4S turvatöötaja aitas Tallinna kesklinnas roolijoodiku tabada

G4S_2Ööl vastu teisipäeva aitas G4S turvatöötaja liiklusest kõrvaldada kriminaalses joobes mehe, kes purjus peaga ühest baarist teise tahtis sõita.

28. veebruari öösel enne kella kahte sai G4S patrull vihje võimalikust roolijoodikust. Peagi märkaski turvatöötaja, kuidas Tallinna kesklinnas asuvast baarist väljus seltskond. Üks silmnähtavalt purjus mees sellest seltskonnast istus sõiduautosse Toyota ja hakkas sõitma.

Turvatöötaja teavitas juhtunust kohe politseid ja järgnes sõidukile, mille sõidustiil juba reetis, et roolis pole kaine inimene. Tuigerdav auto peatus kilomeetri kaugusel järgmise baari ees. Seal oli turvatöötajal võimalus purjus roolikeeraja tee patrullautoga blokeerida.
„Märgates, et teda on nähtud, ronis Toyota roolis olnud mees esmalt kõrvalistmele ja lukustas autouksed, seejärel aga tagaistmele toonklaaside varju,“ rääkis turvatöötaja Riivo. „Kui autoaknale koputasin, siis juht ei reageerinud, teeskles magamist ja kontrollis autopulti vajutades, kas uksed ikka lukus on, millele reageeris autoalarm,“ lisas turvatöötaja.

Sündmuskohale saabus politsei, kelle korduva nõudmise peale väljus Toyotast 33aastane mees. Politsei palus autot roolinud mehel alkomeetrisse puhuda, millest isik keeldus. Seejärel toimetati mees Wismari haiglasse, kus politsei andmetel mõõdeti tal enam kui 1,5 promilline joove, mis tähendab, et autojuhi tegu on kriminaalkorras karistatav. Samuti selgus, et meest on ka varem joobes juhtimise eest karistatud
Politsei avaldas G4S turvatöötajale kiitust selle eest, et ta aitas liiklusest kõrvaldada järjekordse ohtliku roolikeeraja.

G4S turvatöötajad andsid möödunud aastal politseile üle ligi 2500 õigusrikkujat.

Monika Kuzmina Peatoimetaja