1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Galerii! Eesti Laulu esseekonkursi parimad külastasid telemaja
Galerii! Eesti Laulu esseekonkursi parimad külastasid telemaja

Galerii! Eesti Laulu esseekonkursi parimad külastasid telemaja

Foto: Aitan lapsi

Heategevusfondi Aitan Lapsi, Eesti Rahvusringhäälingu ning Eesti Lastekirjanduse Keskuse ühiselt korraldatud Eesti Laulu esseekonkursi võitjaks valis žürii Sillamäe Eesti Põhikooli 6. klassi õpilase Marjana Tjuljukovi essee. Ühise ekskursiooniga telemajja, diplomite ja mitmete meenetega pälvisid tunnustuse aga 10 kõige vahvamat esseed.

“Tänavu tõime heategevusfondiga juba teist aastat järjest Eesti üht ägedamat muusikaelamust nautima 1500 last üle Eesti ning seekord pakkusime osalejatele võimalust kirjutada kontserdikülastusest ja emotsioonidest essee,” rääkis heategevusfondi Aitan Lapsi nõukogu liige Eero Nõgene.

“Saime palju toredaid lugusid ning loodan, et oma emotsioonide kirja panek andis nii mõnelegi lapsele võimaluse suurejoonelist kontserti ja kogetud tundeid teistkordselt läbi elada,” lisas Nõgene.

Sillamäelt pärit võidutöö autor Marjana Tjuljukov ütles, et teadis kohe pärast kontserti, et soovib oma Tallinnas käigust essee kirjutada.

“Eesti Laulul oli väga tore käia ning panin kirja kõik oma emotsioonid reisist Tallinnasse,” ütles Tjuljukov. “Väga meeldis mulle ka see, et saime telemaja külastada ja näha, kuidas päriselt televisiooni tehakse.”

Esseekonkursi esimene koht pälvis 150-eurose auhinna, teise koha omanik Ketriin Toobal ja kolmanda koha omanik Jekaterina Minkevits said premeeritud vastavalt 100 ja 50 euroga.

Huvitavamaid lugusid aitasid välja valida Eesti Rahvusringhäälingu, heategevusfondi Aitan Lapsi ja Eesti Lastekirjanduse Keskuse esindajad, kes kõik panid parimatele noortele muusikaajakirjanikele välja ka auhinnad.

VAATA GALERIID!
Fotod: Aitan lapsi

Head Uudised GoodNews