1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. GALERII I EBSi lõpuaktus toimus erilise bussituurina
GALERII I EBSi lõpuaktus toimus erilise bussituurina

GALERII I EBSi lõpuaktus toimus erilise bussituurina

Tänavune EBSi lõpuaktus oli tavapärasest erinev: traditsioonilise rongkäigu ja aktuse asemel jälgiti otseülekande vahendusel pidulikku tseremooniat, kus laulis hümni värskelt bakalaureusekraadi omandanud Tanel Padar ning ülikool korraldas bussituuri, et viia diplomid personaalselt kätte kõikidele lõpetajatele ilma suuremat kogunemist korraldamata.

Estonian Business Schooli rektori Arno Almanni sõnul on EBSi lõpuaktus kooli pidulik traditsioon, millest ei pidanud ükski ülikoolilõpetaja ilma jääma, hoolimata sellest, et tänavune õppeaasta oli teistsugune. „Tänavust erilist õppeaastat jääb meenutama mittetraditsioonilises formaadis peetud koolilõpu tähistamine, kust ei puudunud EBSi traditsioonilised talaarid, kõned ja puhkpilliorkester. Saime kolleegidelt EKAst inspiratsiooni kasutada lõpubussi, millega viia diplomid lõpetajatele isiklikult kohale. Määramatusest sündinud uus lähenemine võeti üliõpilaste hulgas väga positiivselt vastu ja ürituse meeleolu oli erakordselt ülev,“ selgitas Almann.

„Läksime digitaalsele õppele üle vahetult enne eriolukorra väljakuulutamist ning kuna kõik toimis sujuvalt, siis otsustasime ka piduliku lõpuaktuse korraldada tavapärasest teistlaadi formaadis. Meie kogemus ärihariduses on näidanud, et kõige paremini toimib distantsõppe ja kontakttundide ühendamine. Sama põhimõtet rakendasime ka aktuse korraldamisel, kus ühendasime digitaalsuse ja personaalsuse. Nii vältisime suure ürituse korraldamist ja rahvakogunemist, aga kuna personaalne kontakt on inimestele emotsionaalselt oluline, siis viisime diplomid lõpetajatele isiklikult kohale,“ lisas EBSi kantsler Mart Habakuk.

16. juunil toimunud lõpuaktus algas otseülekande vahendusel ülikooli stuudiost, kus pidasid kõnesid EBSi rektor ja kantsler. Vilistlaste nimel kõneles Mariell Toiger ning lõpetajaid esindas MBA cum laude Rain Pärn. Eesti Vabariigi hümni laulis värskelt ettevõtluse ja ärijuhtimise eriala bakalaureusekraadi omandanud muusik Tanel Padar. Seejärel toimus diplomite kättejagamine, mille jaoks anti tudengitel võimalus koguneda väiksemates gruppides ning bussituuri käigus viidi diplomid lõpetajatele personaalselt kohale.

Vaata ka lõpuaktust!

Estonian Business School (EBS) on majandusharidusele keskendunud Eesti vanim eraülikool, kus õpib bakalaureuse-, magistri- ning doktoriõppe tasemel kokku 1400 üliõpilast, kes saavad oma teadmisi käia täiendamas 60 partnerülikoolis üle maailma.

Vaata galeriid!

Head Uudised GoodNews