1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Film
  4. GALERII JA VIDEO! Eesti mängufilm “Minu näoga onu” avas Tokios Euroopa filmide festivali
GALERII JA VIDEO! Eesti mängufilm “Minu näoga onu” avas Tokios Euroopa filmide festivali

GALERII JA VIDEO! Eesti mängufilm “Minu näoga onu” avas Tokios Euroopa filmide festivali

Euroopa Liidu Delegatsiooni poolt Tokios korraldatav EU Film Days on tuntuim, suurim ja pikaajalisem Euroopa filmidele pühendatud filmifestival Jaapanis. Festivalile pandi alus juba 2003. aastal. Sel aastal avas esimest korda festivali Eesti film. Avaüritusel esinesid veel ka muusikud Mari Kalkun ja Peedu Kass.

Filmifestival mängib olulist rolli Eesti ja Jaapani ning laiemalt Aasia suunaliste kultuuri- ja filmialase koostöö arendamisel. Samuti on see aidanud tutvustada Eesti filmitegijaid Jaapani filmitööstuse esindajatele luues kontakte nii kultuurivaldkonna diplomaatide, festivalide ning rahastajatega.

Festivali raames saab “Minu näoga onu” näha koguni kuuel korral kolmes eri linnas – Tokios, Kyotos ja Hiroshimas. Filmi on Jaapanis esindamas peaosatäitjad Rain Tolk ja Evelin Võigemast, režissöör Andres Maimik ja produtsent Maie Rosmann-Lill. Filmipäevad toimuvad Jaapanis 26. maist kuni 13. juulini.

Varasemalt on Maimikute mängufilm võistelnud maailma mõjukaimate festivalide hulka kuuluvatel Karlovy Vary, Cairo ja Mannheim-Heidelbergi filmifestivalidel.

“Minu näoga onu” esilinastus Eestis 2017. aasta septembri lõpus ning seda käis kinodes vaatamas ligi 30 000 inimest. Hetkel on film nähtav Telia videolaenutuses ning DVD müügil enamikes raamatupoodides.

Vanemate ja nende laste tragikoomilistest suhetest rääkiv “Minu näoga onu” on humoorikas draama, mis kõneleb õnne ja läheduse otsingutest. Filmi peategelasi kehastavad Rain Tolk, Roman Baskin ja Evelin Võigemast.

“Minu näoga onu” režissöörid ja stsenaristid on Andres Maimik ja Katrin Maimik. Filmi produtsendid on Maie Rosmann-Lill ja Maario Masing, operaator Mihkel Soe ja kunstnik Kristina Lõuk. Filmi tootis Kuukulgur Film koostöös Kinosaurus Filmiga. Filmi valmimist toetasid Eesti Filmi Instituut ja Eesti Kultuurkapital.

VAATA TREILERIT!

VAATA GALERIID FILMIFESTIVALIST!

Fotod: EU Film Days 2018

Head Uudised GoodNews