1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. GALERII! Kohvitänav pani Baltika kvartali kihama
GALERII! Kohvitänav pani Baltika kvartali kihama

GALERII! Kohvitänav pani Baltika kvartali kihama

Foto: Jake Farra
Foto: Jake Farra

Tallinnas Baltika moekvartalis avati teisipäeval üheks päevaks Pauligi Kohvitänav. Kohvimaailma uusi trende tutvustav sündmus tõi kokku sadu kohviprofessionaale ning veelgi enam lihtsalt uudistajaid.

Kohvitänava absoluutseks hitiks kujunes külmpruulitud kohv, mis suutis vaimustada ka neid, kes igapäevaselt kohvi ei joo. Järjekord külmpruulitud kohvi letis ei katkenud hetkekski ning pani proovile kõik Kohvitänava korraldamiseks valmistatud varud. Külmpruulitud kohvi ei saa nimelt kohapeal juurde teha, sest valmimisprotsess kestab 14 tundi.

Paljud külastajad tabasid ära, et külmpruulitud kohvi sai ka Paulig Coffee Truckist, mis pakkus tegelikult ühest kohast kõike, mida Kohvitänava erinevatest punktidest leida võis. Coffee Trucki opereeriva Jaanus Veli sõnul ongi selles masinas koos kõik kohvivalmistamise võimalused. „See on kiire, võimekas ja mitmekülgne. Saab nii soojalt kui külmalt, saab kiiresti ja kindlasti saab väga head. Ja kes kohvi ei taha, saab teed ka,“ võttis Veli Paulig Coffee Trucki võimalused kokku. Seda liikuvat kohvimasinat hakkab sellel suvel nägema paljudel avalikel sündmustel kõikjal üle Eesti.

Foto: Jake Farra
Foto: Jake Farra

Kohvitänavat külastanud toidumessi Tallinn FoodFest korraldaja Tiit Sarve sõnul kandis Kohvitänav selget toidukultuuri arendamise sõnumit. „Ma nägin külastajate silmis tõsist huvi kogeda midagi uut ja lettide taga ideid ning oskust seda ka pakkuda. Julgen arvata, et see aasta võib osutuda kohvikultuuris üsna pöördeliseks ja me avastame kohvi täiesti uuest vaatenurgast,“ rääkis Sarv.

Foto: Jake Farra
Foto: Jake Farra

Paulig Professional Baltikumi tegevjuhi Marta Piigli sõnul on eestimaalaste kohvimaitse iga aastaga nõudlikumaks muutunud. „Käsitööröstikoja letis toimunud degusteerimised ja arutelud erinevate kohvimaitsete üle ja loomulikult terve päeva kestnud möll külmpruulitud kohvi letis annab kinnitust üha kasvavast huvist kohvi vastu. Ja kui trende ennustada, siis tõenäoliselt kujuneb külmpruulitud kohvist selle suve avalike ürituste hitt-toode ning külmpruulitud kohvi ja sellest valmistatud kohvikokteilidega saab peagi tutvust teha ka paljudes kohvikutes ja restoranides üle Eesti,“ rääkis Piigli.

Foto: Jake Farra
Foto: Jake Farra

Kohvitänaval sai lisaks külmpruulitud kohvile ja Paulig Coffee Truckile tutvust teha ka Robert Pauligi Käsitööröstikojaga, Barista piima eripäraga, uue kontorikohvi lahendusega MyMoment ning seonduvalt kohvimaailmaga ka Just T teega. Loomulikult sai terve päeva degusteerida kohvi, teha pimeteste ning tutvuda kohvi valmistamise võimalustega.

VAATA GALERIID!
Fotod: Jake Farra

Head Uudised GoodNews