1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. GALERII! Mitmekesisuse päeval avati maalinäitus „Jalgadega maalitud maailma värvid“
GALERII! Mitmekesisuse päeval avati maalinäitus „Jalgadega maalitud maailma värvid“

GALERII! Mitmekesisuse päeval avati maalinäitus „Jalgadega maalitud maailma värvid“

Paremal maalikunstnik Meelis Luks“ Foto: Liis Kilgast

Tallinnas Swedbank Liivalaia kontoris avati kõigile huvilistele maalinäitus „Jalgadega maalitud maailma värvid“, mida on võimalik uudistada kuni 15. maini.

25. aprillil ehk mitmekesisuse päeval avati põnev Tiia Järvpõllu ja Meelis Luksi maalinäitus „Jalgadega maalitud maailma värvid“. Näitusel eksponeeritakse taieseid, mis on maalitud kasutades jalgu. Põhjuseks lihtne tõsiasi, et kunstnikud ei saa selleks kasutada oma käsi. See aga ei ole neid takistanud tegelemast kunstiga, mis on neile väga südamelähedane.

„Sünnitrauma tõttu on mu elu peapeale pööratud, kuid ma ei hooli sellest. Vaatamata sellele, et käed ei kuula mu sõna, olen leidnud viisi, kuidas kunstiga tegeleda ja elus edasi liikuda. Olen pannud nendesse töödesse palju südant ja loodan, et inimesed saavad sellest näitusest inspiratsiooni. Tegelikult ei olegi nii oluline, kuidas need tööd on valminud, vaid see, millist emotsiooni need taiesed vaatajas tekitavad,“ ütles Tiia Järvpõld.

„Usun, et meie Tiiaga oleme head näited, kuidas ka kõige raskemates olukordades elust läbi murda. Me ei mõtle, et oleme teistest kehvemad, sest me lihtsalt pole seda. Loodetavasti tekitab see näitus inimestes positiivseid ja mitmekesiseid tundeid. Elu on elamiseks, mitte virisemiseks. Olen väga rõõmus tänase päeva puhul,“ sõnas Meelis Luks.

25. aprillil tähistatakse mitmekesisuse päeva, mille eesmärk on märgata ja väärtustada iga inimese tähtsust ja erakordsust nii ettevõtetes ja organisatsioonides kui ühiskonnas laiemalt.

Swedbank oli üks esimestest organisatsioonidest Eestis, kes allkirjastas mitmekesisuse kokkuleppe ning sai Sotsiaalministeeriumi ja Eesti Inimõiguste Keskuselt mitmekesisust austava tööandja märgise „Austame erinevusi“.

VAATA GALERIID!
Fotod: Liis Kilgast

Head Uudised GoodNews