1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. GALERII! Tallinnas Vabaduse väljakul avati fotonäitus „Enne ja nüüd“
GALERII! Tallinnas Vabaduse väljakul avati fotonäitus „Enne ja nüüd“

GALERII! Tallinnas Vabaduse väljakul avati fotonäitus „Enne ja nüüd“

Fotod: Mihkel Leis

Tallinna päeval avati Vabaduse väljakul fotonäitus, kus on kõrvuti eksponeeritud Tallinna vaated sajand tagasi ja tänapäeval. Näitus valmis Tallinna Kultuuriameti, Tallinna Linnaarhiivi ja Rahvusarhiivi koostöös Eesti juubeliaastaks.

Näitust avanud Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsevi sõnul on Vabaduse väljakul eksponeeritud 36 arhiivifotot ja 36 uut fotot peamiselt Tallinna vanalinnast. „Näitus annab võimaluse võrrelda 20. sajandi alguse Tallinna tänavaid, hooneid ja inimesi tänapäevaste vaadetega. Hoolimata maailmasõdadest ja riigikordade vahetusest on enamik arhiivifotodel kujutatud paikadest äratuntavad ka nüüd,“ lisas abilinnapea.

Vanadelt fotodelt pärit kohad püüdsid 2017. ja 2018. aastal kaadrisse fotograafid Peeter Sirge, Kaupo Kikkas ja Kristian Kruuser. Pildiallkirjad sõnastas kunstiajaloolane Jüri Kuuskemaa ja näituse sissejuhatuse kirjutas ajaloolane Küllo Arjakas.

Näitus jääb Vabaduse väljakule kuni 3. juunini.

Fotonäitus „Enne ja nüüd“ on esimene Tallinna, Riia ja Vilniuse linna ühisprojekt Eesti, Läti ja Leedu juubeliaasta puhul. Tallinna vanu ja uusi vaateid sai aprillikuus imetleda Riia toomväljakul, Vilniusesse jõuavad pildid juulikuus. Riia ja Vilniuse fotonäitused saabuvad Tallinna Vabaduse väljakule 20. augustiks. Lisaks istutatakse juubeliaasta puhul kolme pealinna lipuvärvides lillepeenrad ning pealinnade linnaorkestrid lähevad ühisele kontserttuurile augustis ja septembris.

VAATA GALERIID!
Fotod: Mihkel Leis

Head Uudised GoodNews