1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. GALERII! Täna tunnustati „Aitame Eesti turvaliseks” vabatahtlikke
GALERII! Täna tunnustati „Aitame Eesti turvaliseks” vabatahtlikke

GALERII! Täna tunnustati „Aitame Eesti turvaliseks” vabatahtlikke

Fotod: Harry Tiits

Täna tõsteti Eesti esimesel eraalgatuslikul vabatahtlike tänuüritusel „Aitame Eesti turvaliseks” esile priitahtlikke päästjaid, abipolitseinikke ja inimesi, kes on vabast tahtest aidanud muuta Eestit turvalisemaks. Kokku esitati tunnustamiseks ligi 60 lugu üle kogu Eesti.

If Kindlustuse poolt ellu kutsutud tunnustusüritusel premeeriti inimesi, kes on päästnud inimesi uppumis- või külmumissurmast, hoidnud ära või aidanud lahendada kuritegusid, märganud abivajajaid ja panustanud tuhandeid töötunde oma kogukonnas vabatahtlikkuse arendamisele ja ennetustegevusele.

„Meile tegi suurt rõõmu, et Eesti inimesed oskavad ja tahavad tublisid turvalisuse loojaid enda kõrval märgata. On tähelepanuväärne, et meile anti teada ligi 60 inimesest, kes on oma vabast tahtest ja ajast panustanud meie kõigi turvalisusesse. Nende seas oli palju tõeliselt sangarlikke lugusid,” rääkis tunnustusürituse üks eestvedaja, hiljuti ise vabatahtlike päästjatega liitunud Rasmus Kagge.

If Kindlustuse juhatuse liikme Artur Prauni sõnul annavad täna avalikustatud kangelaslood loodetavasti indu ja julgust meile kõigile. „Oli väga hea meel, et saime omalt poolt kaasa aidata nende kangelastegude kuuldavakstegemisele. Otsustasime premeerida nelja kõige silmapaistvamat aitajat 1000-eurose reisitšekiga ja tasuta õnnetusjuhtumikindlustusega, sest ühe korraliku puhkuse ja veidi meelerahu on nad kahtlemata kuhjaga ära teeninud,” sõnas Praun.

„Aasta Elupäästja” tiitliga pärjati Pärnus elav Roland Mitt, kes mõne nädala eest päästis Pärnus 14-aastase noormehe Pärnu jõest. Poiss oli rulatades kailt vette kukkunud ja poleks ilma abita ise külmast veest välja pääsenud.

„Aasta Ennetaja” tiitliga tõsteti esile Voldemar Zaidullin Lääne-Virumaalt, kohaliku päästekomando juht ja asutajaliige ning merepäästja. Lisaks sadadele päästejuhtumitele reageerimisele on ta tänu oma tähelepanelikkusele päästnud külmumissurmast mitu inimest.

„Aasta Sekkuja” tiitli pälvis 22-aastane Keilas elav Ronald Wilhelm Rozin, kes lisaks päevatööle turvafirma patrullis on ka tubli abipolitseinik. Rozin on mitmeid kordi sekkunud õigusrikkumistesse ka tööst vabal ajal, aidanud ennetada ja lahendada süütegusid ning abistanud hätta sattunud inimesi. Hiljuti aitas Rozin korrakaitsjatel jõuda jälile Keilas palju muret teinud röövimisjuhtumiteni.

„Aasta Eestvedaja” tiitliga tõsteti esile Kersti Lipvars Lääne-Virumaalt. Lipvars on kohaliku tuletõrjeseltsi liige, vabatahtlik päästja ja meeskonna vanem, lisaks ka kaitseliitlane. Ta on oma ülimalt pühendunud vabatahtliku tööga näidanud, kui oluline on väikses kogukonnas turvalisuse eest seismine ja vabatahtliku tegevuse arendamine.

VAATA GALERIID!
Fotod: Harry Tiits

Head Uudised GoodNews