1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Galerii! Üle saja Eesti lapse sai kadripäeval uued rahvarõivad
Galerii! Üle saja Eesti lapse sai kadripäeval uued rahvarõivad

Galerii! Üle saja Eesti lapse sai kadripäeval uued rahvarõivad

Foto: Teet Reier
Foto: Teet Reier

Täna andsid laulja Hanna-Liina Võsa, värskelt ametisse valitud Eesti sotsiaalkaitseminister Kaia Iva ja legendaarne rahvatantsujuht Maie Orav Türil toimunud kadripäevapeol kõigile linna koolieelikutele üle uued kihelkonna triibukangast stiliseeritud rahvarõivad.

Ligi 60-aastase staažiga tantsupedagoog Maie Orav õpetas lastele rahvalikke kadripäevakombeid ja tantsusamme ning andis üle enam kui sada komplekti kihelkonna triibukangast õmmeldud rahvarõivad.

Seni Türi lasteaia direktori kohusetäitja ametit pidanud ning esimesi päevi uue sotsiaalkaitseministrina töötav Kaia Iva rõõmustas, et pikalt plaanitud projekt on tulemusele jõudnud. “Selle ettevõtmise laiem eesmärk on viia lapsed oma juurte juurde, tutvustada rahvakultuuri ning samas lapsi arvuti- ja teleriekraanide eest rohkem liikuma saada,” selgitas Iva. “Usun, et tantsimisega võikski algust teha juba lasteaias, mil igasugu tehnikavidinad, videomängud ja sotsiaalmeedia ei dikteeri veel noore inimese maailmapilti ja igapäevarutiini ning tantsimisest võib saada üks tore hobi,” märkis Iva.

Türi lastele soetati rahvarõivad kohalikele põllumeestele kuuluva Epiima heategevusfondi vahenditest, mille abil on kahe aasta jooksul ellu viidud pea 50 000 euro eest Eesti lastega seotud projekte. Heategevuskampaania patroon ja žürii liikge Hanna-Liina Võsa tõdes, et kuigi tänavu saadeti Epiimale üle saja sooviavalduse, jäi täna teoks saanud projekt talle kohe silma. “Olles ise terve elu laulu ja tantsuga tegelenud, tean, kui palju rõõmu see lastele toob – lisaks ühtsustundele, uutele sõpradele ja vahvatele väljasõitudele õpetab rahvatants kindlasti ka isamaa-armastust ja minu arvates on see tänasel päeval ülimalt oluline,” lausus Võsa. Esinemisriiete soetas toetas ka Eesti Kultuurkapitali ekspertgrupp.

VAATA GALERIID!
Fotod: Teet Reier

Head Uudised GoodNews