1. Avaleht
  2. Kunst
  3. GALERIIDE RATTATUUR I Tallinna Biennaali galeriide rattatuur külastab kaheksat väljapanekut
GALERIIDE RATTATUUR I Tallinna Biennaali galeriide rattatuur külastab kaheksat väljapanekut

GALERIIDE RATTATUUR I Tallinna Biennaali galeriide rattatuur külastab kaheksat väljapanekut

Täna jätkub Tallinna Biennaal galeriide rattatuuriga, mille raames avastatakse pealinna kunstiradu ratastel. Lisaks lõbusale rattasõidule saab nautida kunstimaastikul toimuvat ning viia end kurssi hetkel käimasolevate näitustega. Osaleda saab ka ilma jalgrattata, tulles õigel ajal huvipakkuvasse galeriisse.

Tuur algab kell 15.30 Telliskivi Loomelinnaku väravas, otse Loomelinnaku sildi all uue suure seinamaali avamisega, mille autoriks on tänavakunstniku ja festivalidekoraatorina tuntud Okeiko. Järgmisena suundutakse loomelinnakusse sisse, A1 poetänavale, kus Liisa Kruusmägi näitusel rändab mõtlik tütarlaps koos karvaste ja suleliste sõpradega keset loodust. Külastatakse ka Fotografiskat ja Dokfoto Keskuses avatud Silvia Pärmanni dokumentaalprojekti riikidest, mis on vabad vaid nime poolest.

Telliskivi Loomelinnakust kulgeb tuur edasi Pelgulinna, fotogaleriisse Positiiv, kus avatakse Berit-Bärbel Rebase kureeritud grupinäitus “Ahastusest ahaani”, ning Kalamajja ArtDepoosse, kus on viimaseid päevi avatud Kärt Hammeri ja Patrick Soome ühisväljapanek “uppumine”. Edasi veeretakse läbi Metropoli galeriist ja TOPSi baarist ning jõutakse ringiga kesklinna, kus külastatakse Herkki Merila stuudiot Toompuiesteel ja Solarise Galeriid samanimelises keskuses. Tuur lõppeb kell 21.00

Ajakava:

15.30 Okeiko maal (Telliskivi 60a)

15.45 Liisa Kruusmägi “Näitus nr 31” (Telliskivi 60a/1)

16.15 Fotografiska Tallinn (Telliskivi 60a/8)

17.00 Juhan Kuusi Dokfoto Keskus (Telliskivi 60a/5)

18.00 Galerii Positiiv (Roo 21a)

19.00 Art Depoo (Jahu 12), Galerii Metropol (Vana-Kalamaja 46), TOPS (Soo 15)

20.00 Herkki Merila “Merilaarium” (Toompuiestee 2)

21.00 Solaris Galerii (Estonia pst 9)

Osalemine on tasuta ja eelregistreerimine pole vajalik.  Vaata lisa Facebookist.

7. juulil on Tallinna Biennaali raames  avatud ka Edward von Lõnguse näitus “Viimsepäeva katedraal” Ülemiste City’s, “Kunstniku kriisikeskus” ARS Kunstilinnaku projektiruumis, Raul Meele näitus “Tõde ja õigus: vanad” Telliskivi Loomelinnaku Väligaleriis, Ruudu Rahumaru näitus “Templihoidjad” Fahle Galeriis.

Head Uudised GoodNews