1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Georg Otsa nimeline Tallinna Muusikakool tähistab 95. sünnipäeva
Georg Otsa nimeline Tallinna Muusikakool tähistab 95. sünnipäeva

Georg Otsa nimeline Tallinna Muusikakool tähistab 95. sünnipäeva

Georg Otsa nimeline Tallinna Muusikakool tähistab 95. sünnipäevaTäna  kell 18 tähistab Georg Otsa nimeline Tallinna Muusikakool Estonia kontserdisaalis 95. aasta möödumist kooli asutamisest ja omariikliku muusikahariduse loomisest kaheosalise galakontserdi ning vilistlaste kokkutulekuga.

Kaheosalisest kavast leiab erinevaid muusikaelamusi igale kuulajale ühendades klassikalise ja rütmimuusika õppesuuna õpilased, õpetajad ja vilistlased, sümfooniaorkestri, bigbändi, koori ja solistid, kes on sündmust tähistama sõitnud üle kogu maailma.

Otsa kooli direktori Aarne Saluveeri sõnul lauldakse laupäeval Estonia kontserdisaalis väga sümboolselt tähendusrikkaid Villu Kanguri sõnu Olav Ehala muusikale: „kõik asjad algavad vaid ühest Otsast ilmas…“. „Laval ja saalis on kohad sisse võtnud kolm põlvkonda eesti muusika tänaseid ja homseid tipptegijaid, kellest enamik, sõltumata muusikastiilist ja vanusest, pärineb legendaarsest Otsa koolist,“ sõnas Saluveer.

Koolis on õppinud ja õpetanud rahvusvaheliselt tunnustatud eesti muusika suurkujud Veljo Tormis, Arvo Pärt, Neeme ja Paavo Järvi, Eri Klas, Erkki-Sven Tüür, Olav Ehala, Uno Naissoo, Uno Loop, Kustas Kikerpuu, Irina Zahharenkova, Peeter Sarapuu, Heli Veskus, Aile Asszonyi, Jaak Joala, Hirvo Surva, Raul Vaigla, Heini Vaikmaa, Nevil Blumberg, Toomas Rull, Raivo Tafenau, Virgo Veldi,  Tiit Kalluste, Gunnar Graps, Marju Kuut, Raivo Tafenau,  Sven Grünberg, Koit Toome, Liisi Koikson ja paljud, paljud teised.

Juubeliaasta programmi suuremad ettevõtmised on kontserdisarjad NYC Piano Baris,  „Päikeseloojangukontserdid“ Lauluväljaku Klaassaalis, lõunakontserdid Tallinna Jaani kirikus ja kevadkontsertide sari Eesti Kontserdi kontserdimajades üle kogu Eesti.

Georg Otsa nimeline Tallinna Muusikakool on riiklik kutseõppeasutus, mis 1975. aastast kannab Georg Otsa nime. Tänane kool on välja kasvanud 1919. aastal asutatud Tallinna Kõrgemast Muusikakoolist (aastast 1923 Tallinna Konservatoorium).

Head Uudised GoodNews