1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. GoodNews eksklusiiv! Tallinna Televisiooni uus juht Revo Raudjärve: muutused tulevad suured
GoodNews eksklusiiv! Tallinna Televisiooni uus juht Revo Raudjärve: muutused tulevad suured

GoodNews eksklusiiv! Tallinna Televisiooni uus juht Revo Raudjärve: muutused tulevad suured

Revo RaudjärvMöödunud nädalal Tallinna Televisiooni uueks juhiks valitud teleprodutsent ja saatejuht Revo Raudjärv lubab tõsta vaatajanumbreid, muuta telekanal poliitiliselt tasakaalustatuks, käia säästlikumalt ümber maksumaksja rahaga ning suunata programm kindlale sihtgrupile.

Ennekõike aga usub ta, et Tallinnale on oma telekanalit vaja ja linn saab seda endale lubada.

Revo Raudjärv, Tallinna televisiooni juhi amet on nüüd teie kätes, mida see teile tähendab?

See tähendab päris suurt ümberkorraldust ka oma elus, sest siin tuleb edaspidi teha 24/7 tööd, selline amet on ikkagi väga suur väljakutse. Tuled tööle hommikul, lahkud hilja õhtul, seega oled ikka perest palju eemal. Mul on kolm last ja abikaasa ütles mulle konkreetselt, et ega ma teda vist nüüd mitu aastat ei näe.

Kuidas tuli otsus võtta vastu Tallinna Televisiooni juhi koht?

See oli selline keeruline lugu, et panime plussid ja miinused paberile ja otsustasime, et võtan selle väljakutse vastu. Tegelikult oli mul ka teistelt telekanalitelt päris palju huvitavaid pakkumisi laual.

Kuna mind tuntakse saatejuhina, siis oli mul ka pakkumisi saatejuhi kohale Eesti suurtelt kanalitelt, seega ju ma olen saatejuhina silma jäänud. Aga Tallinna Televisioonil oli just käimas juhikonkurss ja nii ma otsustasingi kandideerida hoopis siia. Aga eks plusse ja miinuseid oli võrdselt ja nii ma selle valiku langetasin.

Mis ajani on teil leping?

Praegu on see sõlmitud kolmeks aastaks ja ma usun, et kolme aastaga on võimalik püstitatud eesmärgid täita.

Revo Raudjärv2

Mida ütlesid meeskonnakaaslased, kellega seni istusite võrdse pulga peal? Oli see nende jaoks hea uudis või kardavad nad, et nüüd tuleb eriti range kord majja?

Kui konkurss välja kuulutati, ütles kümmekond inimest meie kanalist, et palun kandideeri. Et kui keegi suudab seda telekanalit positiivses suunas pöörata, siis oled see sina. Siis ma otsustasingi, et võtan kohustuse ka nende inimeste ees, kes mind siin majas toetavad ja mul on hea meel, et neid toetajaid on päris palju.

Milline suund nüüd Tallinna Televisioonil olema saab?

Muutused tulevad suured. Suurim etteheide telekanalile on praegu madal vaatajanumber. Minu eesmärk on see vähemalt kolm korda suuremaks viia. Teine etteheide on see, et meid nimetatakse propagandakanaliks, et liiga palju saab siin sõna üks erakond ja ka selles osas on meil väga kardinaalsed muutused plaanis.

Meie eesmärk on muuta see poliitiliselt tasakaalustatud meediakanaliks, kus kõik erakonnad on teretulnud ja kõik poliitikud saavad tulevikus sõna. Loomulikult on palju räägitud ka sellest, et seda rahastatakse maksumaksja rahast. Ka selles osas on minu nägemus, et reklaamieelarve peaks suurenema, osa projekte võiks teha hoopis reklaamirahast.

Mujal Euroopas on tavapärane, et suurematel linnadel on oma televisioon. Kas meie ühiskond ei ole selleks valmis või oleme me liiga väikesed?

Sellele on raske vastata, sest tegelikult saab Tallinna linn seda endale lubada. Linnal raha on, eelarve on 655 miljonit, see on suur ja tugev kohalik omavalitsus. Kui väikestes kohtades on vallalehed ja linna teatajad, siis Tallinna linn saab endale lubada sõnumite ja pealinna uudiste levitamiseks suuremat meediaeelarvet, kuid ma arvan, et Eesti ühiskond ei ole selleks veel valmis. Mujal maailmas on suurtes linnades linnatelevisioonid tavaline asi ja ma arvan, et ühel päeval oleme ka meie siin Eestis linnatelevisiooniks valmis, kuigi tegelikult ei ole ju meil mitte mingit vahet ETVga, mida rahastatakse sisuliselt samamoodi maksumaksjate rahaga.

Revo Raudjärv3

Oskate te öelda uut fookust ka teemade osas? Nende aastatega on olnud päevauudised, poliitika, tervis, kultuur, sport — milline on järjestus teie nägemustes?

Me hakkame seda fokuseerima. Kui paljudel meediakanalitel on sihtgrupp väga selgelt paigas, siis Tallinna Televisioon on seni püüdnud kõiki vaatajaid. Telemaailmas pole see reaalne, et püüad teha telekanalit kõikidele inimestele, peab ikka fokusseerima, selle sihtgrupi valima, et kellele programm on suunatud. Tulevikus on see üks esimesi asju, mis tuleb paika panna. Käisin mõne aasta eest Shanghais õppimas, et kuidas seal sihtgrupi turundus käib, ja see on täiesti omaette teema, mida Euroopas kuskil nii põhjalikult ei planeerita. Teatud valdkondades on Hiina praegu telemaailmas nr 1.

Kellele te siis hakkate saateid tegema?

Täna on veel raske vastata, eks me töötame selle välja ja lähikuudel saan täpsema vastuse öelda.

Kas teie juhiks valimine tähendab ka muutust meeskonnas ja teiste ametipostide vahetumist?

Hetkest, kui me tulime uute plaanidega välja, on päris paljud tuntud telenäod uksele koputanud. Näiteks TV3-st käis mul eile, pühapäevasel päeval, minuga rääkimas üks inimene, kes on nõus meeskonnaga liituma. Varasemalt ei olnud ta nõus, aga praegu on ta koostööst väga huvitatud.

Mida öelda Eesti rahvale ja tallinlastele seoses muudatustega — olete kindel, et see telekanal saab olema parem, kui varem?

See on selge, et me muudame selle kanali kvaliteetsemaks. Ta on muidugi läinudki iga aastaga paremaks, aga ma usun, et kui kõik need plaanid jõustuvad, ei teki kellelgil tahtmist Tallinna Televisiooni likvideerida.

Monika Kuzmina ja Revo Raudjärv

Monika Kuzmina Peatoimetaja