1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. GOODNEWS KIIDAB! Kuusakoski tunnustas tublimaid küünlaümbriste kogujaid
GOODNEWS KIIDAB! Kuusakoski tunnustas tublimaid küünlaümbriste kogujaid

GOODNEWS KIIDAB! Kuusakoski tunnustas tublimaid küünlaümbriste kogujaid

AutasustamineEile auhinnati Eesti suurima jäätmekäitleja Kuusakoski poolt korraldatud alumiiniumist küünlaümbriste kogumisaktsiooni “Küünlaümbriste jahi” tublimaid osalejaid. Kolme kuu jooksul koguti kokku üle 750 000 küünlaümbrise kogukaaluga rohkem kui 1 tonn.

Peaauhinna, priipääsme KalevSpa Veekeskusesse pälvisid Kilingi-Nõmme Gümnaasiumi 4. b klass ja Oru Põhikooli 6. klass. Üldarvestusliku võitja Kilingi-Nõmme Gümnaasiumi õpilased kogusid kokku tervelt 15 840 küünlaümbrist ning kuni 15 õpilasega ehk väiksemate klasside arvestuse võitja Oru Põhikooli õpilaste lõpptulemuseks jäi 8197 küünlaümbrist.

Kogumisaktsioon toimus sel aastal esmakordselt ning selle eesmärk on propageerida noorte seas keskkonnasäästlikku käitumist ja näidata sorteerimise vajalikkust. Koostöös KalevSpa, Ingmani ning Lajosega korraldatud “Küünlaümbriste jaht” osutus õpilaste seas ülimalt populaarseks – 3699 õpilast üle terve Eesti kogusid kokku täpselt 766 255 põlenud alumiiniumist teeküünlaümbrist.

AS Kuusakoski brändijuhi Mari-Liis Kallismaa sõnul olid nii õpilased kui ka õpetajad ülimalt usinad.

“Eestlased pidavat põletama keskmiselt 15 miljonit teeküünalt aastas – seekordse aktsiooni käigus suutsid õpilased sellest kokku koguda märkimisväärse 5%. See tõestab, et lapsed on väga keskkonnasõbralikud, kui neile ainult võimalus anda,” rääkis Mari-Liis Kallismaa.

Parima üksikkoguja tiitli pälvis Karl-Martin Krapp Kilingi-Nõmme Gümnaasiumi 4. b klassist, kelle lõpptulemuseks oli 13 256 ümbrist. Väiksemate klasside arvestuses oli 4755 ümbrisega parim Oru Põhikooli 6. klassi tütarlaps Pille-Mari Suumann.

AS Kuusakoski juhatuse esimehe Kuldar Suitsu sõnul läheb rohkem kui 1 tonni kogukaaluga alumiiniumist teeümbriste kogus edasi ümbertöötlemisse, pärast mida saab alumiiniumi taaskasutada näiteks nii lennuki kui ka limonaadipurgi tootmiseks.

“Kogutud ümbrised pressitakse kokku ühtseks massiks ning eksporditakse konteineritega Hiinas asuvatesse tehastesse. Seal sulatatakse alumiinium üles ning kasutatakse uuesti tootmises. Sellisel kujul alumiiniumi taaskasutamine on kümneid kordi rohkem energiasäästlikum kui maapõuest alumiiniummaagi ammutamine,” sõnas Suits.

Järgmine “Küünlaümbriste jaht” on plaanis uuesti korraldada juba sel sügisel.

Head Uudised GoodNews