1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. GPS seadme abil saab jõuda kultuurimälestisteni
GPS seadme abil saab jõuda kultuurimälestisteni

GPS seadme abil saab jõuda kultuurimälestisteni

Nuvi-52LMMuinsuskaitseamet ja Kultuuriministeerium on koostöös AS Regioga välja töötanud huviväärsuste asukohapunktide failid auto-GPS ja käsi-GPS seadmetele ning samade andmetega eraldi kaardikihi Garmini seadmetele, mida on võimalik kasutada teatrite, raamatukogude, muuseumide ja kultuurimälestiste juurde jõudmiseks Eestis.

Nüüdsest on võimalik tasuta alla laadida juhend ja failid GPS seadmetesse laadimiseks. Juhendid kaardikihtide kasutamiseks on olemas nii Garmini kui TomTomi seadmetele. Loodud failid ja kasutusjuhend asuvad Muinsuskaitseameti kodulehel aadressil: www.muinas.ee ja Kultuuriministeeriumi kodulehel.

Nuvi-52LM-3Lahendus pakub teatrite, raamatukogude, muuseumide ja muinsuskaitseobjektide infot punktidena, mida saab kasutada enamiku tootjate poolt pakutavates GPS seadmetes. Kuna temaatilisi huvipunkte on rohkem, kui seadmesse mahub, siis peab kasutaja tegema nende hulgast valiku.

Samuti saab Eestis kõige enam levinud Garmini GPS seadmetele laadida teatrite, raamatukogude, muuseumite ja muinsuskaitseobjektide kaardikihi, kus on lisaks huvipunktidele ka joonobjekte. Kaardikihi puhul pole objektide arv piiratud.

Garmini toodetud GPS seadmete puhul saab kultuurimälestiste ja kultuuriasutuste infot kasutada koos seadmes olevate detailkaartidega ja tehase poolt salvestatud aluskaardiga. Mälestiste hulgast saab teostada  otsingut mälestise registrinumbri ja lühinime järgi. Mälestised on jaotatud eri värvi märgistusega ajaloo-, arheoloogia -ja ehitusmälestisteks.

Head Uudised GoodNews