1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Haabersti linnaosas tunnustati esmakordselt kaunimaid koduaedasid
Haabersti linnaosas tunnustati esmakordselt kaunimaid koduaedasid

Haabersti linnaosas tunnustati esmakordselt kaunimaid koduaedasid

Haabersti kaunima koduaia tiitli pälvis Kotlepi 28 koduaed, mis võlub oskuslikult kujundatud tervikliku aialahendusega. Konkursil osalenud koduaedadest pälvisid tunnustuse veel Tuki 15 ja Põllumäe 9 koduaiad.

Haabersti linnaosavanem Andre Hanimägi sõnas, et kaunima koduaia konkurss toimus Haaberstis esmakordselt ja selle eesmärgiks oli tunnustada neid, kelle panus muudab kaunimaks kogu linnaosa. „Haaberstis on palju eriilmelisi hoove, mis pakuvad silmailu nii omanikele endile kui ka möödujaile. Samas on hoole ja armastusega loodud aiad innustuseks ka teistele ja seetõttu soovisimegi nende aedade loojaid ka omaltpoolt tänada ja tunnustada,“ rääkis linnaosavanem.

Haabersti kaunima koduaia omanikud Ly ja John Richard Carter on seda aeda südamega hoidnud ja hooldanud kaks aastat. Carterite aia ilu algne looja on selle endine omanik Urmas Sooaluste. „Meie ühist kodu rajades oli aed esimene mõttekoht, see oli nii perfektne, et me ei olnud kindlad kas suudame seda ka nii perfektsena hoida ning kas selleks aega ja jaksu jagub, kuid nüüd on sellest saanud meie igapäevane rõõm,“ rääkis abielupaar.

„Soovime aia eelmist omanikku selle suure töö eest tänada ja meile osaks saanud au jagada,“ jätkasid Carterid ning lisasid, et on pannud selle ilu hoidmisse oma hinge ja teevad seda ka edaspidi.

Hoole ja armastusega hoitud aed on jagatud pererahva sõnul neljaks erinevaks tsooniks – heade mõtete aed, kevade tärkamise aed, SPA vaimule ja hingele ning oma Miami Beach. Aias jätkub nii õiteilu kui ka rohkelt vorme ja värve läbi aasta.

Haabersti kaunima koduaia konkurssi korraldas Haabersti linnaosavalitsus.

Head Uudised GoodNews