1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Haaberstis selgitatakse välja parimad väikesed elupäästjad
Haaberstis selgitatakse välja parimad väikesed elupäästjad

Haaberstis selgitatakse välja parimad väikesed elupäästjad

Haaberstis selgitatakse välja parimad väikesed elupäästjad6. novembril kell 11.00 toimub Haabersti Vaba Aja Keskuses (Ehitajate tee 109A/2) Haabersti Väikese Elupäästja 2014 lõppvõistlus.

Projekt „Haabersti Väike Elupäästja“ toimub juba kuuendat aastat ning selle eesmärgiks on selgitada välja tublimad väikesed elupäästjad Haabersti piirkonnas. Kõikide Haabersti linnaosa koolide 3. klasside õpilased on saanud eelneva koolituse ja väljaõppe tuleohutuse ning esmaabi teemadel.

Haabersti linnaosa vanem Marek Jürgensoni sõnul on tähtis õpetada lapsi märkama ja ennetama igapäevaelus ettetulevaid ohuolukordi. Samuti on väga oluline, et õnnetuse korral oskaksid lapsed õigesti käituda. „Kõik õpilased on siiani koolituste käigus suhtunud elupäästmisesse tõsiselt. Kindlasti tuleb ära mainida, et Haabersti kolmandate klasside õpilased annavad esmaabi osutamises silmad ette juba ka paljudele täiskasvanutele,“ ütles Jürgenson.

Haabersti Väikese Elupäästja tuleohutusalased koolitused toimusid selle aasta kevadel Päästeameti Põhja päästekeskuse Mustamäe komandos. Õpilastele tutvustati päästekeskust ja päästjate tööd, räägiti tulekahju arengust ning vaadati ühiselt õppefilmi „Teoreem tulest“. Praktilises osas mängisid lapsed läbi peamised tulekahjude tekkepõhjused, harjutasid korrektselt hädaabinumbril 112 helistamist, tutvusid päästetehnika ja tulekustutusvahenditega. Septembris ja oktoobris õppisid lapsed koolides esmaabi andmist õpetajate ning Tallinna Kiirabi koolitajate juhendamisel.

Kokku said  tuleohutuse- ja esmaabialast koolitust 376 õpilast. Lõppvõistlusel esindavad oma klasse neljaliikmelised võistkonnad. Lõppvõistlusel osaleb 17 võistkonda kokku 68 lapsega.

Projekt toimub koostöös Haabersti Linnaosa Valitsuse, Haabersti Vaba Aja Keskuse, Tallinna Kiirabi koolitajate, Päästeameti Põhja päästekeskuse ja Haabersti linnaosa koolidega.

Head Uudised GoodNews