1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Hannes Võrno Jaak Printsi kõnest riigikogus: olen Sinu riigikogule öelduga tuhat korda nõus!
Hannes Võrno Jaak Printsi kõnest riigikogus: olen Sinu riigikogule öelduga tuhat korda nõus!

Hannes Võrno Jaak Printsi kõnest riigikogus: olen Sinu riigikogule öelduga tuhat korda nõus!

Näitleja Jaak Prints rääkis 21. septembril riigikogus toimunud demokraatiateemalisel arutelul hirmudest ausalt ja kogu südamest. Jaak Prints ütles Riigikogu ees, et ta kardab. “Minu nimi on Jaak Prints. Ma olen näitleja ja ma kardan. Ma ei tahtnud siia tulla. Kui mulle helistati ja küsiti, kas ma ei sooviks uuesti rääkida teemadel, millest ma olen juba rääkinud, ütlesin ma mitu korda ei, sest ma kartsin ja kardan ka praegu. Ma ei kartnud viis aastat tagasi, kohe päris kindlasti ei kartnud ma kümme aastat tagasi, kui ma olin noor, minu rakud asendusid regulaarselt ning tundus, et võin kõike teha. Nüüd ma kardan. Ja ma arvan, et te kõik teate väga hästi, mida ma kardan.” rääkis Prints riigikogule.

Hannes Võrno tänas täna avalikult näitlejat kõne pidamise eest riigikogule. “JAAK PRINTS – Aitäh! Tänan, et Sa siiski võtsid seda teha! Olen Sinu riigikogule öelduga tuhat korda nõus! Mõtlesin Sinu sõnadele me kõigi tänastest hirmudest ja meie hirmutajatest. Luba astuda Sinu kõrvale. Nende paljude Eesti inimeste sekka, kes samuti nii mõtlevad ja tunnevad. See oli väga hea kõne Jaak, mida tegelikult hinnatakse kindlasti alles tulevikus. Tõtt peab rääkima, seda ei tohi karta! Ka president ei pea pea ütlema et “me ei karda ja terror on argpükslik”. Omavahel ja eesti keelt rääkides saame ju olla ausad. Nii nagu Sina olid! Hoidkem oma näitlejaid, see on me rahvuse õrn ja hindamatult kallis vara – meile ehedate elamuste ja pisarateni liigutavate emotsioonide loojad! Kes Jaaku näeb, öelge edasi. Päriselt!” ütles Võrno Jaak Printsi toetuseks.

Riigikogus toimunud olulise tähtsusega riikliku küsimuse “Eesti demokraatia ohud ja väljakutsed” arutelul tegid ettekanded Euroopa Parlamendi liige professor Marju Lauristin, näitleja Jaak Prints ja Riigikogu liige Toomas Jürgenstein.

Monika Kuzmina Peatoimetaja