1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. Hanno Pevkur digikonverentsil: edukus sõltub valmisolekust muutustega kaasa minna
Hanno Pevkur digikonverentsil: edukus sõltub valmisolekust muutustega kaasa minna

Hanno Pevkur digikonverentsil: edukus sõltub valmisolekust muutustega kaasa minna

Riigikogu aseesimees Hanno Pevkur esines täna peakõnelejana rahvusvahelisel digiteemalisel konverentsil „Czech Digital Republic“ Prahas Tšehhis, kus toonitas, et edukus sõltub sellest, kuivõrd ollakse valmis muutusteks ja nendega kaasa minekuks.

„Kümne aasta eest poleks enamik meist osanud arvata, et on võimalik poes käia nii, et skaneerid tooted ise, maksad mobiiliga ja kassapidajal pole ses protsessis mingit rolli,“ lausus Pevkur. Ta nentis, et digitaalne maailm pole tulevik, vaid osa me igapäevast ja nüüdseks on elu ilma digitaalsete võimalusteta keeruline ettegi kujutada.

„Üha enam ja kiiremini globaliseeruvas riikidevahelises konkurentsis on edukad vaid need, kes on oma valikutes, sealhulgas nii majanduspoliitilistes kui ka õiguspoliitilistes valikutes uuendusmeelsed ja kiired,“ sõnas Pevkur. Ta märkis, et riikidel aitab edukas olla tulevikku vaatav haridussüsteem, piiranguteta majandus ja innovatsioon.

Aseesimees tõi välja reeglid, mida digiareng tema hinnangul eeldab. „Lihtsus, avatus, vabadus, kasu ja otsustajate toetus on need viis märksõna, mille järgimine on tänapäeva kiiresti globaliseeruvas maailmas edukas olemiseks hädavajalik,“ rääkis Pevkur. „Ma olen veendunud, et lähikümnenditel on edukad just need riigid, kes soodustavad maksimaalselt digiarengut ja kus võetakse kasutusele innovatiivsed lahendused.“

Pevkur tutvustas oma kõnes ka Eesti e-riigi edulugu. Ta rääkis, et Eesti tutvustas pea 20 aasta eest maailmale e-maksuametit, millele järgnesid e-valitsus, e-äriregister, e-kool, e-tervis ja mõne aasta eest e-residentsus. Samas lisas ta, et kindlasti on Eestil veel palju õppida ja areneda.

Konverentsil esines ka Riigikogu liige Taavi Rõivas, kes kõneles lähemalt e-valitsemisest.

Head Uudised GoodNews