1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Hans Gunter Locki lavastusmeeskond sai tantsuauhinna
Hans Gunter Locki lavastusmeeskond sai tantsuauhinna

Hans Gunter Locki lavastusmeeskond sai tantsuauhinna

29. aprillil tähistati rahvusvahelist tantsupäeva. Selle päeva puhul jagati traditsiooniliselt Kanuti Gildi SAALis sõltumatu tantsu tegijatele auhindu. Eesti sõltumatu tantsu 2012. aasta tegija auhinna said Erik Alalooga, Andreas W, Tanel V. Kulla ja Hans Gunter Lock lavastuse “Materjali vastupanu” eest. Lavastus “Materjali vastupanu” tegeleb teatri algelementidega. See on tegu kõige puhtamal kujul, totaalne akt, kus inimene on vastamisi karmi mateeriaga: metalli, kivi, puidu, klaasi, vee ja saviga.

Seekord andis Kanuti Gildi SAAL koostöös Eesti Teatriuurijate ja -kriitikute Ühendusega välja auhinnad, tunnustamaks Eesti sõltumatu nüüdistantsu tegijaid 2012 aasta tegevuse eest. Auhinnad kuulutatati välja ja anti üle Kanuti Gildi SAALis toimunud ühisel Hommikusöögil. Tunnustust jagati kahes kategoorias – Aasta tegija ja Aasta läbilööja.

Eesti sõltumatu tantsu 2012. aasta läbilöögi auhind kuulub Sõltumatu Tantsu Ühendusule tantsuelu äratamise eest Okasroosikese lossis. STÜ on elustanud ühe unustatud romantilise hoone Tallinna vanalinnas ja teinud sellest kaasaegse tantsu- ja kunstikeskuse, mis on avatud eksperimentaalsetele projektidele ning eriti hästi omaks võetud noore publiku seas.

Lisaks sellele anti välja ka Henri Hüti nimeline muusikalise kujunduse eripreemia, mille pälvis Hendrik Kaljujärv 2012. aasta loomingu eest.

Žüriisse kuulusid Madli Pesti (Eesti Teatriuurijate ja -kriitikute Ühendus), Riina Oruaas (Eesti Teatriuurijate ja -kriitikute Ühendus), Priit Raud (Kanuti Gildi SAAL) ja Paul Piik (Eesti Teatri Agentuur).

Head Uudised GoodNews