1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. HEA TEADA! Ajakirja Golf netisõnastik seletab lahti golfimõisted
HEA TEADA! Ajakirja Golf netisõnastik seletab lahti golfimõisted

HEA TEADA! Ajakirja Golf netisõnastik seletab lahti golfimõisted

Ajakiri GolfAjakirja Golf kodulehel võib golfihuviline nüüd saada ülevaate golfiteemalistest mõistetest, mis ajavad algaja üldjuhul teadmatusest segadusse. Nüüd on võimalik nendega alfabeetilises järjestuses tutvuda ning selgusetuks jäänud sõna tähendus kiiresti endale selgeks teha.

“Golfiga seotud sõnu seletava sõnastiku loomine lugejatele golfiuudiste lugemise hõlbustamiseks oli väga vajalik samm ning tunnen siirast rõõmu, et online-sõnastik nüüd lugejatele koheselt portaalis kättesaadav on. Ei ole võimalik midagi õppida, millestki aru ega selgeks saada, kui sõnadest aru ei saada,” kommenteeris ajakirja Golf väljaandja Monika Kuzmina.

Maailmas üha enam populaarsust koguva ja massispordiks muutuva golfi mõisted on üldjuhul inglisepärased, sõnastik annab osale neist eestikeelse vaste ning ühtlasi seletab täpsemini lahti mõiste sisu ja olemuse.

“Golfis kasutatakse väga palju ingliskeelseid termineid, millest arusaamine on lugejale tõesti keeruline ning selleks, et golfimängu vastu tõuseks suurem huvi ka neile, kes veel ei mängi, oli elementaarne ja hädavalik online-sõnastik luua, et esimese sammuna teha golfis kasutatavad terminid kõigile arusaadavaks,” lisas Kuzmina.

Valgeranna Golfiklubi HEAD CADDIEMASTER Viljar Kõiva meenutas, et tema alustas omal ajal golfimängu täitsa nullist, mõistetest ei teadnud midagi ning teadmised tulid golfiga tegeledes vaikselt.
“Kui green card`i ära teed, siis on tähtsamad mõisted ka juba enam-vähem selged,” arvas Kõiva. “See on hea ja vajalik, kuid tead, mis on HCP, griin ja muud mõisted, mida ei tõlgita. Kui juba natuke mängid, siis saavad need mõisted ruttu selgeks.”

Sõnastiku leiab ajakirja Golf kodulehelt aadressil http://ajakirigolf.ee/golfisonastik/.

Head Uudised GoodNews