1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. HEA TEADA! Laupäeval on Tartus koerte kiibistamise ja registreerimise sooduspäev
HEA TEADA! Laupäeval on Tartus koerte kiibistamise ja registreerimise sooduspäev

HEA TEADA! Laupäeval on Tartus koerte kiibistamise ja registreerimise sooduspäev

Koer5. septembril kell 11-15 toimub Eedeni kaubanduskeskuse tagusel alal koerte kiibistamise ja registreerimise sooduspäev. Kiibid on Tartu linna poolt ja registreerimise eest tuleb tasuda soodushind 6 eurot. Kiibistatakse ja registreeritakse vaid Tartu linna elanike koeri.

Sooduspäeval kiibistatav koer peab olema eelnevalt vaktsineeritud. Kaasa tuleb võtta koera vaktsineerimistunnistus ja vajadusel suukorv. Omanikul peab olema kaasas isikut tõendav dokument. Kui koer on varem juba kiibistatud, kuid ei ole registrisse kantud, siis saab seda sooduspäeval teha tasudes registreerimise eest 6 eurot.

Koerte kiibistamise sooduspäeva korraldavad Tartu Linnavalitsus, Eesti Väikeloomaarstide Selts ja Tartu Koduta Loomade Varjupaik.

Koerte kiibistamine ja Eesti lemmikloomaregistrisse kandmine on Tartus kohustuslik alates 1. juulist 2015. Üleminekuajaks on ette nähtud kuus kuud ehk käesoleva aasta lõpuks peaksid kõik koerad olema märgistatud ja Eesti lemmikloomaregistrisse kantud.

Vanas Tartu linna lemmikloomaregistris registreeritud ja nõuetekohaselt kiibistatud koerad kantakse üle Eesti lemmikloomaregistrisse. Aadressil http://www.lemmikloomaregister.ee saab kontrollida, kas koer on õiges registris. Kui ei ole, siis tuleb minna mõnda loomakliinikusse, kus koer õigesse registrisse kantakse.

Rohkem infot: http://www.tartu.ee/lemmikloomad

Head Uudised GoodNews