1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. HEA TEADA! Tartu pakub koerte kiibistamisel linnarahvale soodustust
HEA TEADA! Tartu pakub koerte kiibistamisel linnarahvale soodustust

HEA TEADA! Tartu pakub koerte kiibistamisel linnarahvale soodustust

KoerTartu linnavõim pakub järgmisel nädalal koerte kiibistamisel linnarahvale soodustust.

Kiibistamise sooduspäev toimub järgmisel laupäeval, 4. juulil kell 11-15 Tartu kaubamaja juures Uueturu ja Küüni tänava nurgal. Kiibistatakse ja registreeritakse vaid Tartu linna elanike koeri. Kiibid on Tartu linna poolt ja registreerimise eest tuleb tasuda soodushind 6 eurot.

Sooduspäeval kiibistatav koer peab olema eelnevalt vaktsineeritud. Kaasa tuleb võtta koera vaktsineerimistunnistus ja vajadusel suukorv protseduuri läbiviimiseks. Omanikul tuleb kaasa võtta isikut tõendav dokument. Kui koer on varem juba kiibistatud, kuid ei ole registrisse kantud, tuleb kaasa võtta omaniku isikut tõendav dokument ja koera vaktsineerimistunnistus ning tasuta registreerimise eest samuti 6 eurot.

Sooduspäeva korraldavad Tartu linnavalitsus, Eesti Väikeloomaarstide Selts ja Tartu Koduta Loomade Varjupaik, teatas linnavalitsuse pressiteenistus.

Koerte kiibistamine ja Eesti lemmikloomaregistrisse kandmine muutub Tartus kohustuslikuks alates 1. juulist. Kiibistamine ja registreerimine võimaldavad loomi kergemini identifitseerida ning omanikel oma kaduma läinud lemmikud kiiremini üles leida. Tartus peetav koer tuleb mikrokiibiga märgistada ning registrisse kanda  hiljemalt kolme kuu jooksul pärast koera sündi, vanema koera puhul ühe kuu jooksul alates koera võtmisest.

Kiipide paigaldamise ja registrisse kandmisega tegelevad loomaarstid.

Üleminekuajaks on ette nähtud kuus kuud ehk käesoleva aasta lõpuks peaksid kõik koerad olema märgistatud ja Eesti lemmikloomaregistrisse kantud ning Tartu linna register lõpetab tegevuse. Vanas Tartu linna lemmikloomaregistris registreeritud ja nõuetekohaselt kiibistatud koerad kantakse alates 1. juulist 2015 kahe kuu jooksul üle Eesti lemmikloomaregistrisse.

Head Uudised GoodNews