1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. HEA UUDIS! Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart: hakkame tasuta koolitoitu pakkuma ka gümnaasiumiõpilastele
HEA UUDIS! Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart: hakkame tasuta koolitoitu pakkuma ka gümnaasiumiõpilastele

HEA UUDIS! Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart: hakkame tasuta koolitoitu pakkuma ka gümnaasiumiõpilastele

Tallinna linn kavatseb algavast 2017/18. õppeaastast lisaks põhikooliõpilastele tagada tasuta koolitoidu ka gümnaasiumiõpilastele.

2017. aastaks on linn eraldanud põhikooli õpilaste tasuta toitlustamiseks 3,2 miljonit eurot, millele lisandus esimese lisaeelarvega veel 295 000 eurot gümnasistide toitlustamiseks.

2015. aasta algusest on riik toetanud gümnaasiumiõpilaste koolilõunat iga päev 78 sendiga, ülejäänud 56 senti koolitoidu maksumusest on pidanud gümnasistid ise tasuma. Tasuta koolilõunat on seni saanud taotleda gümnaasiumiõpilased vähekindlustatud peredest. Põhikooliõpilased on tasuta koolitoitu saanud alates 2006. aastast.

Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart märkis, et koolitoit on nii sotsiaalne kui ka hariduslik samm, sest kui õpilastel on kõhud täis, saavad nad klassis põhilisele keskenduda. „Leidub palju noori, kellele koolitoit võib olla ainsaks soojaks söögikorraks päevas,“ nentis Kõlvart. „Lisaks kipuvad paljudel ka koolipäevad pikaks venima, sest koolitundidele järgneb kas trenn, muusikakool või mõni teine huviring – seetõttu on tervislik ja korralik koolitoit noorele organismile väga oluline.“ Ühtlasi osutas abilinnapea, et koolilõuna on noorte jaoks kindlasti tervislikum ning soodsam, kui snäkid või tühi kõht.

Head Uudised GoodNews