1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Heade uudiste portaali konkurss näitas, et eestlased julgevad unistada
Heade uudiste portaali konkurss näitas, et eestlased julgevad unistada

Heade uudiste portaali konkurss näitas, et eestlased julgevad unistada

"Kokkuvõtvalt võib öelda, et eestlased julgevad unistada," tunnistas Monika Kuzmina  Foto: Margus Vilisoo / MxM Stuudio
“Kokkuvõtvalt võib öelda, et eestlased julgevad unistada,” tunnistas Monika Kuzmina
Foto: Margus Vilisoo / MxM Stuudio

Heade uudiste portaal kuulutas detsembris välja konkursi „Julge unistada!“ ja kutsus eesti inimesi oma unistusi jagama. Konkursist osavõtt oli üllatavalt suur ja unistused omanäolised. Peaauhinna ehk oma unistuse täitumist saab näha Kristi Ennemuist, kelle saadetud unistus oli väga südamlik ning omakasupüüdmatu.

“Meil oli eestlaste unistusi lugedes eriliselt hea meel näha, kuivõrd omakasupüüdmatud eestlased vastupidiselt levinud arusaamale tegelikult on. Eriti ilmestab seda meie peaauhinnavõitja Kristi(21) lugu,“ kommenteeris projekti korraldaja ja heade uudiste portaali algataja Monika Kuzmina.

Auhinna võitnud Kristi Ennemuisti unistus ei olnud midagi enneolematut, küll aga väga südantliigutav. Kristi unistuseks oli, et tema emal-isal oleks kordki elus võimalus veeta nädalalõpp kahekesi mõnes spaas. Nimelt on Kristi isa tabanud raske haigus – tema peas on kasvaja ja helget stsenaariumi sel lool ei ole. Kogu elu on Kristi vanemad elanud oma laste ja oma vanemate jaoks. Ja Kristi kirja pandud unistuses olnuks see spaa-külastus nende viimane aeg olla kahekesi, ilma kohustusteta. Heade unistuste portaalil on hea meel aidata kaasa selle unistuse täitumisele.

Foto: Lavendel Spa Hotel
Foto: Lavendel Spa Hotel

Teiste eestlaste saadetud unistuste sekka mahtus väga erinevaid soove – näiteks 46-aastase Estri unistus kinkida oma emale elektriline ratastool; Sille unistus viia oma kolm last Läti tuntud lastelinna Venspilsi; Radda unistus uuest elektroonilisest pruunist klaverist; Relika unistus oma hobusest; Marianne unistus oma pere koerast koos võimalusega talle võimaldada nii kuut, toit kui koertekool; 9-aastase Margo unistus oma põhikooli koristajale moodsate töövahendite hankimisest jne.

“Kokkuvõtvalt võib öelda, et eestlased julgevad unistada ja nende unistused on väga erinevad, kuid ülekaalukalt altruistlikud,” tunnistas Monika Kuzmina ja lisas: ”Tahame kindlasti sellest konkursist suurema traditsiooni tekitada ning julgustada veelgi rohkem eestlasi unistama.”

Peaauhinna kinkis unistuse konkursi võitnud Kristi vanematele Lavendel Spa Hotel, mis asub Viimsis.

Head Uudised GoodNews