1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Heakorrakuu avatalgutel koristatakse Tondimõisa parki
Heakorrakuu avatalgutel koristatakse Tondimõisa parki

Heakorrakuu avatalgutel koristatakse Tondimõisa parki

27. heakorrakuu avatalgud toimuvad homme 27. aprillil algusega kell 14 Kristiine Tondimõisa pargis. Traditsiooniliselt tulevad avatalgute koristustöödele ka linnavalitsuse liikmed ja linnatöötajad. Samuti on oodatud kõik vabatahtlikud.

Plaanis on okste ja lõigatud puude kokku korjamine, pinkide ja prügikastide värvimine, mänguväljaku graffitist puhastamine ning liiva laialiajamine ja riisumine mänguväljakul.

„On saanud tavaks, et nii linnavalitsuse kui linnaasutuste töötajad osalevad heakorrakuu avatalgutel. Aga kui leidub veel mõni kõhkleja, siis minu sõnum talle on, et tasub tulla!“, ütles abilinnapea Züleyxa Izmailova, kes ise samuti talgutel osaleb. „Oleme eeskujuks ja teeme pargi korda, nii pääseme mõneks tunniks ka kontoris istumisest!“ lisas abilinnapea. Izmailova sõnul on oodatud ka kõik vabatahtlikud.

Avatalgud korraldab Kristiine linnaosa valitsus koostöös Tallinna Keskkonnaametiga. Tondimõisa pargi pindala on 4,6 ha. Park on endise Dunteni suvemõisa osa. 1995.aastal võssa kasvanud ala korrastati ja sellest sai park, mis on tuntud oma pärna- ja hobukastanialleega. Sinna on istutatud hariliku vahtra vormid, toompihlakad ja okaspuud nagu hall nulg ja serbia kuusk. Parki on rajatud mänguväljakud lastele ja koerte jalutusväljak.

Heakorrakuu kampaaniat koordineerib Tallinna Keskkonnaamet. Tallinnas hakati ametlikult korraldama kevadisi heakorrakuid 1991. aastal. Heakorrakuu tunnuslause on „Lööme linna läikima!“.

Täpsemat teavet heakorrakuu tegevuste kohta leiab SIIT!

Head Uudised GoodNews