1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Heakorrakuu juhib tähelepanu koduümbrusele
Heakorrakuu juhib tähelepanu koduümbrusele

Heakorrakuu juhib tähelepanu koduümbrusele

Tänavune Tallinna traditsiooniline heakorrakuu kampaania saab alguse 20. aprillil Kivila pargis Lasnamäel heakorratalgute ja kogupere üritusega ning lõpeb 12. mail Löwenruh’ pargis Kristiine kevadlaadaga. Lisaks toimub kuu jooksul kõikides linnaosades erinevaid heakorraüritusi, kuhu oodatakse osalema kõiki linlasi.

Abilinnapea Arvo Sarapuu sõnul on Heakorrakuu tunnuslauseks „Lööme linna läikima!”. „Kampaania eesmärk on teha koos pealinn puhtamaks ja ilusamaks Tallinna päevaks, 15. maiks. Inimesed, kes on kord juba oma koduümbruse koristamisel kaasa löönud, on tähelepanelikumad ja ei luba teistel enam sodi maha visata ning ei tee seda ise ammugi.“

Heakorrakuu avalöök antakse laupäeval 20. aprillil kell 11 Kivila pargis Lasnamäel, kus kõiki osalejaid ootab meeleolukas päevakava, kontsert, võistlused, tegevused lastele, talgusupp jms. Avaüritusel juhitakse talguliste tähelepanu haljasalade ning oma koduümbruse puhtuse hoidmisele.

Abilinnapea Arvo Sarapuu lisas: „Selleks, et igaühel oleks võimalik oma koduümbruse läheduses kaasa lüüa ning anda oma panus, toimuvad talgud kõikides linnaosades. Kristiines peetakse talguid 24. aprillil kell 15 Löwenruh pargis. Põhja –Tallinnas 26. aprillil kell 10 Stroomi rannas. Pirital 27. aprillil kell 11 Pirita silla ja Lükati silla vahelisel alal. Haaberstis 3. mail kell 10 Kakumäe rannapargis. Mustamäel 3. mail kell 12 Männi pargis. Nõmmel 4. mail kell 10 Võidu pargis ja Kesklinnas 4. mail kell 10 Tiigiveski pargi ja Kaasani kiriku tagusel alal”.

Soovitav on talgutele registreeruda, heakorrakuu kodulehel või linnaosa kodulehel, endale sobivas linnaosas, kuna aktiivsemaid talgulisi tunnustatakse 12. mail Heakorrakuu lõpuüritusel Löwenruh’ pargis Kristiine kevadlaadal, kus osalejate meeleolu hoiab üleval ansambel Svjata Vatra.

Haljastuses on heakorrakuul tähelepanu all püsilillede ja rooside istutamine, kõrghaljastuse hooldusest teavitamine ning haljastuse kvaliteedi tõstmine.

Toimub ohtlike jäätmete kogumine kõikides linnaosades. Reidid toimuvad 27-28 aprill ja 4-5 mai.

Tallinna Transpordiametil on plaanis korrastada ja uuendada ühistranspordi ootepaviljone. Tallinna Kommunaalameti eestvedamisel puhastatakse tänavaid, ohutussaari ja teemaid ning pestakse ühissõidukite peatustes paiknevaid prügikaste ja pinke.

Heakorrakuu kampaaniat koordineerib Tallinna Keskkonnaamet. Tallinnas hakati ametlikult korraldama kevadisi heakorrakuid 22 aastat tagasi. Kõik heakorrakuu üritused on tasuta. Täpsemat teavet heakorrakuu tegevuste kohta leiab veebiaadressidelt:www.tallinn.ee/heakorrakuu ja vene keeles:www.tallinn.ee/rus/mesjachnik-blagoustrojstva

Head Uudised GoodNews