1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Heimtali jõululaadal saab taguda õnnenaela
Heimtali jõululaadal saab taguda õnnenaela

Heimtali jõululaadal saab taguda õnnenaela

9. detsembril saab Viljandimaal Viljandi vallas Heimtalis teoks jõulaat, kus külastajad võivad endale ka õnnenaela sepistada.

Heimtali jõululaada korraldamiseks on ühendanud oma jõud selles paigas tegutsev Heimtali T-klubi ja Heimtali Mõisakooli Selts. “Viljandimaal on käimas kogukondlik piparkookide küpsetamise sari, millega soovime liituda. Osa  piparkooke  läheb laada õnneloosi, aga suurema osa soovime  annetada meile lähima, Kõpu hooldekodu elanikele,“  rääkis üks korraldajaid Heimtali Mõisakooli  Seltsi eestvedaja ja kooli õppealajuhataja Urve Mukk. Heimtali T-klubi on kogukonna seltsing, kes tuleb kokku selleks, et ühiselt aega veeta, erinevatel sündmustel osaleda, uusi osakusi õppida, üksteist tähtpäevadel meeles pidada. Heimtali jõululaata peetakse seitsmendat korda ja seltsingu liikmed aitavad kaasa ettevalmistamisel, kohvikupidamisel, õnneloosi korraldamisel, töötoa läbiviimisel. Õnneloosis on rikkalikult puidust esemeid ja muudki kaupa, mida müüjad annetavad kohamaksu asemel.

„Laadakaupade seas on nii kudumid, kaltsuvaibad, ehted, puidust esemed, küünlad, mesi, lihatooted kui ka marjakrõpsud. Töötab kohvik, kus valmivad  kohapeal värsked  pirukad. Tegutsevad ka mitmed töötoad, kus saab endale või lähedastele jõulukinki valmistada ning äsja täiendust saanud sisustusega sepikoda, millele sarnast ümbruskonnas pole ja seal endale õnnenaela taguda “, lisas ta.

„Kindlasti annavad laadale jumet Mulgimaa põhjaserva käsitöö ja toiduvalmistamise traditsioonid“, ütles Mukk. Müüjaid on nii Heimtalist kui kaugemalt, müügikogemust ammutavad ka Viljandi Kutseõppekeskuse õpilasfirmade esindajad.

Heimtali jõululaat avab uksed külastajaile pühapäeval, 9. detsembril kell 11 mõisamajas.

Jaan Lukas

Head Uudised GoodNews