1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Helsingi linnapead tunnustati Tallinna raemedaliga
Helsingi linnapead tunnustati Tallinna raemedaliga

Helsingi linnapead tunnustati Tallinna raemedaliga

Täna kohtusid Tallinna linnapea ülesannetes abilinnapea Taavi Aas ja Helsingi linnapea Jussi Pajunen.

Traditsioonilisel kaks korda aastas toimuval Tallinna ja Helsingi linnajuhtide kohtumisel Helsingis arutasid Taavi Aas ja Jussi Pajunen linnadevaheliste koostööprojektide hetkeseisu ning koostöö tulevikuperspektiive. Ühtlasi andis Aas ametist lahkuvale pikaaegsele Helsingi linnapeale ja heale koostööpartnerile üle Tallina raemedali.

„Viimastel aastatel on naaberpealinnade koostöö süvenenud,“ rõhutas Aas. „Teoksil on mitmeid olulisi projekte nagu näiteks ühtse ühistranspordipileti ja parkimislahenduse arendamine, Helsingi Läänesadama ja Tallinna Vanasadama vahelise liikuvuse parandamine nutikate lahenduste abil, Helsingi ja Tallinna vahelise raudteetunneli tasuvusuuringu läbiviimine jpm.“

Jussi Pajunen andis Tallinna kolleegile ka põgusa ülevate Helsingi linnajuhtimise süsteemi põhjalikust reorganiseerimisest ning poliitilistest muutustest  peale aprillis toimunud kohalikke valimisi. Alates 2005. aastast Helsingi linnapea olnud Pajunen linnapeaks ei kandideerinud ning lahkub ametist 1. juunist.

Tallinna linnavalitsus otsustas Jussi Pajuneni panuse eest Tallinna ja Helsingi suhete arendamisse 12 tööaasta jooksul Tallinna raemedaliga tunnustada.

Head Uudised GoodNews