1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Hiiu Folk ja Laste Vabariik ühendavad jõud
Hiiu Folk ja Laste Vabariik ühendavad jõud

Hiiu Folk ja Laste Vabariik ühendavad jõud

Hiiu Folk 2015

Juuli neljandal nädalavahetusel on kõigil pärimusmuusikahuvilistel lastel põhjust külastada Hiiumaad, sest oma jõud ühendavad elamustuur Laste Vabariik ja Hiiu Folk.

Täna Põltsamaalt alguse saanud EV100 üritustesari Laste Vabariik jõuab Hiiumaale just Hiiu Folgi ajaks, 20. ja 21. juuliks.

Eesti kõige peresõbralikuma festivali tiitliga pärjatud Hiiu Folk pakub lastele rohkelt tegevusi nagu ikka, tänavu näeb lapsi aga rohkem ka programmis. Näiteks astub festivalil üles poisteansambel Piibar ning kõik pilli mängivad noored on oodatud end üles andma esinejana tänaval, muuseumides ja mujal. Kui suudad mängida pool tundi pillilugusid, kirjuta astrid.nolvak@gmail.com ning saad esinemise eest festivali passi ja vajadusel ka ööbimise. Igas kontserdipaigas on lastepesad, kus võib juhendajate käe all meisterdada ja mängida. Huvilised saavad tutvuda pärimuspillidega või minna loodusretkele, Tarmo Kivisilla õpetab karjasepillide valmistamist.

20.–23. juulini toimuv Hiiu Folk on kuni 12aastastele (k.a) lastele tasuta.

2017 on laste ja noorte aasta, mille ajal väärtustatakse last ja noort nii loojana kui ka publikuna. Elamustuur Laste Vabariik sõidab suve jooksul läbi kõik Eesti maakonnad ning tähistab koos lastega riigi peatset 100. sünnipäeva. Laste ühisel peol saab näha teatrit, mängida, tegutseda töötubades ning ise esineda. Ühtekokku jõuab Laste Vabariik 53 Eesti paika. Igas paigas astuvad Laste Vabariigi autolaval üles ka kohalikud lapsed ja noored. Laste Vabariigi programm on kõigile tasuta.

Laste Vabariik toimub koostöös Hiiu Folgiga Kärdlas 20. juulil ning Kassaris 21. juulil. Laste Vabariigi partneriteks on Hiiumaal veel Käina huvi- ja kultuurikeskus ning Hiiu vallavalitsus.

Head Uudised GoodNews