1. Avaleht
  2. Haridus
  3. HITSA ProgeTiigri finaalüritus läks käima
HITSA ProgeTiigri finaalüritus läks käima

HITSA ProgeTiigri finaalüritus läks käima

1198416_98477822Juba täna selguvad Tallinna Lauluväljakul HITSA ProgeTiigri õpilaskonkursi võitjad. Finaalüritusel näeb õpilaste tehnoloogilisi loovtöid, laval astub üles hulgaliselt esinejaid ning avatud on töötoad ja mess. Üritus on tasuta, kaasa elama on oodatud nii lapsed kui ka täiskasvanud.

Ühtekokku pääses üleriigilise ProgeTiigri õpilaskonkursi „Tuleviku klassiruum 2050!“ lõppvooru 250 õpilast 90 tööga. Finaalürituse avab haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski, kelle sõnul näitab Progetiigri konkursi populaarsus hästi, mida õpilased koolilt ja hariduselt ootavad. „Programmeerimine ja digilahenduste väljamõtlemine aitavad saavutada mitmeid õpieesmärke ning õpitakse entusiasmi ja säravate silmadega“, rõõmustab Ossinovski.

Esitlemisele tulevad arvutianimatsioonid, mobiilsed äpid, digitaalsed koolikellad, robotid ja 3D graafika, millega õpilased tutvustavad oma visiooni tuleviku klassist. „Vaieldamatult populaarseim oli arvutianimatsiooni kategooria, kuid väga häid töid laekus igasse kategooriasse. Noored on tõesti vaeva näinud ja valmis teinud põnevad tööd, millest koolid uudseid ideid saavad ammutada,“ ütles ProgeTiigri programmijuht Mari-Liis Peets. Konkursi võitjaid tervitab ja auhinnatseremoonial osaleb peaminister Taavi Rõivas.

Finaalis on õpilasi kõikjalt Eestist, kõige nooremad finalistid on lasteaiaealised ning vanimad abituriendid ja kutsekoolide õpilased. „Suurtest linnadest tuleb palju osalejaid ja terve klass võtab võistlusest osa, aga väiksemates kohtades paistab silma meeskonnatöö kogukonnas, kus tööde valmimisse on kaasatud kogu koolipere ja vaeva nähakse õhtutundideni,“ ütles hindamisžürii liige ning Pelgulinna Gümnaasiumi IT-arendusjuht Birgy Lorenz. „Julgen öelda, et meie laste IT-oskused ja õpetus on heal tasemel ning loovusõpetuses oleme jällegi tegijad.“

ProgeTiigri finaalis saavad külastajad ka ise käe külge lüüa. Tehnoloogia töötubades ootavad huvilisi nii robootika kui ka mobiilsete äppide tegemine, noortefirma loomine ning asjalikud nõuanded lapsevanematele interneti ohutuse teemadel. Suurel messialal on mitukümmend IT ja tehnoloogia huvialaklubi ning ettevõtet, kõrgkooli ja kirjastust esindatud interaktiivsete väljapanekutega.

„Loodame, et iga külastaja saab ideid, kuidas tehnoloogia abiga õppimist veelgi tõhusamaks ja põnevamaks muuta,“ ütles Mari-Liis Peets. „Meie eesmärk ongi õppijates huvi äratamine, et lastest saaks tehnoloogia loojad mitte ainult tarbijad.“

Lisaks konkursitöödele näeb laval ka põnevaid teadusetendusi, kus eksperimenteerivad Tartu Ülikooli muuseumi Hull Teadlane, Kolm Põrsakest, Energia Avastuskeskus ning AHHAA keskus. Muusikat teevad Kristel Aaslaid bändiga Avoid Dave, vennad Janno ja Erki Reim, Firejosé ning tantsuetendusega üllatavad Eesti Tantsuagentuuri noored talendid. Päeva juhib räppar Genka.

ProgeTiigri tehnoloogiakonkursi finaalüritus toimub Tallinna Lauluväljakul kell 11-16.Ürituse päevakava leiab SIIT, lisainfo SIIT!

Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutuse (HITSA) ProgeTiigri programm on keskendunud tehnoloogiahariduse lõimimisele õppetöösse, eesmärk on äratada õppijates huvi inseneriteaduste, disaini, tehnoloogia ja IKT valdkondade vastu ning toetada laste tehnoloogilist mõtlemist ja taipu, et neist saaks tehnoloogia loojad mitte ainult tarbijad.

 

Head Uudised GoodNews