1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Homme annab Eestis kontserdi tippmuusik Alberto Bocini
Homme annab Eestis kontserdi tippmuusik Alberto Bocini

Homme annab Eestis kontserdi tippmuusik Alberto Bocini

Alberto Bocini12. märtsil kell 18 astuvad Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia kammersaalis üles rahvusvaheliselt kõrgelt tunnustatud kontrabassimängija Alberto Bocini (Itaalia) ja Eesti tippmuusik Lea Leiten.

Alberto Bocini on taaliast pärit kontrabassimängija kes on maailmas kõrgelt hinnatud muusik. Ta on esinenud paljude orkestrite ees ning andnud kontserte Euroopas, Ameerika Ühendriikides, Kanadas, Lõuna-Ameerikas ning Jaapanis. Ta on salvestanud mitmeid helisalvestisi.

Lea Leiten on saavutanud II preemia Čiurlionise nim. pianistide konkursil Vilniuses ja 1988. a. diplomi vabariiklikul pianistide konkursil Tallinnas. Teda on autasustatud parima kontsertmeistri tiitliga vabariiklikel ja rahvusvahelistel keelpilli- ja puhkpillimängijate konkurssidel.

Lea Leiten on koos musitseerinud mitmete tuntud muusikutega nagu N. Punder, T. Vavilov, M. Vind, M. Männi, L. Ugandi, A. Tammesalu, U. Vulp, keelpillikvartett “Noobel Nelik”. Ta on 1999. a. moodustatud kollektiivi “Reval Ensemble” liige. Esinetud on mainekatel uue muusika festivalidel NYYD Tallinnas, “Gaida” Vilniuses, “Is Arti” Kaunases ning Wagneri nim. saalis Riias ja kontsertreisil Belgias.

Lea on osalenud mitmel korral klaverisaatjana rahvusvahelisel konkursil “Noor Muusik”, samuti andnud kontserte Iisraeli vioolasolisti Avri Levitani ning Rootsi kontrabassimängija Björn Malmqvistiga

Kavas kontrabassimuusika paremik!

Sissepääs tasuta!

Head Uudised GoodNews