1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Homme avatakse Kadaka pargis koerte jalutusväljak
Homme avatakse Kadaka pargis koerte jalutusväljak

Homme avatakse Kadaka pargis koerte jalutusväljak

876789_8777337111. novembril kell 13 avatakse Mustamäel Kadaka pargis  (Ehitajate tee 89)  vastvalminud koerte jalutusväljak, mis Tallinnas on juba 16. ja Mustamäel kolmas.

Mustamäel Kadaka pargis asuval koerte väljakul on kaks aiaga piiratud jalutusala – üks väikestele koertele kogupindalaga 640 m2 ja suurtele koertele kogupindalaga 1255 m2.

Mõlemal platsil on viis agility elementi. Agility on koeraspordiala, kus koer läbib aja peale ja kindlas järjestuses mitmesugustest takistustest koosneva raja, mille juures on peamine inimese ja koera omavaheline koostöö ja kontakt. Kadaka pargi suurte koerte väljakul on kiik, slaalomi postid, hüppetakistus, A-takistus ja tunnel ning väikeste koerte väljakule on paigutatud rõngas, rippsild,nelja kaldega poom, käänakuga tunnel ja tasakaalupukid. Väljaku avamisel demonstreerivad elementide kasutamist koerad ja loomaomanikud.

Tallinna koerte ja kasside pidamise eeskirja kohaselt peab koer olema avalikus kohas alati jalutusrihma otsas, lahtiselt võib koera jooksma lasta ainult aiaga piiratud koerte jalutusväljakutel. Kõik väljakud on varustatud ka ekskremendikastide ja biolagunevate kottidega, et oleks mugav oma lemmiku järelt koristada. Linn korraldab rajatud koerte jalutusväljakutel regulaarset koristamist ja ekskremendikastide täitmist kottidega.

Head Uudised GoodNews