1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Homme selgub II Eesti Naiste Tantsupeo MeheLugu patroon
Homme selgub II Eesti Naiste Tantsupeo MeheLugu patroon

Homme selgub II Eesti Naiste Tantsupeo MeheLugu patroon

MeheLugu patroonLaupäeval toimub Jõgeva kultuurikeskuses II Eesti naiste tantsupeo esitluskontsert ja kuulutatakse välja peo patroon.

Kell 15 algaval kontserdil saab näha läbilõiget 12. juunil Jõgeva linna staadionil toimuva tantsupeo kavast. Teiste hulgas tuleb esiettekandele Maido Saare poolt spetsiaalselt suviseks suurpeoks loodud tants “Leidmine”, mida kannab ette enam kui sada tantsijat. Kait Tamra laulule „Oma saar“ loodud tants on ühtlasi suvise suurpeo finaaliks.

Lisaks kontserdile kuulutatakse välja patroon, kes aitab kanda tantsupeo ideed ja on omamoodi selle hea tahte saadikuks. Näiteks 2011. aastal toimunud I Eesti Naiste Tantsupeo NaiseLugu patrooniks oli tollane presidendi abikaasa Evelin Ilves.

Esitluskontserdist ja patrooni väljakuulutamisest saab vaadata ülekannet YouTube’is,

II Eesti Naiste Tantsupidu MeheLugu tõotab kujuneda 2016. aasta Eesti suurimaks rahvakultuuripeoks. Etenduse lavastab mitmete üldtantsupidude lavastaja ja liigijuht Ülo Luht ning selles lööb kaasa üle 5000 tantsija. Lugu aitavad jutustada Ivo Linna ja Tiit Sukk. Peo muusikajuht on Toomas Lunge ja tekstide autor Heiki Vilep.

II Eesti naiste tantsupidu  toimub Jõgeva linna staadionil. Kavas on peaproov ja kaks kontsertetendust. Pileteid etendustele müüb Piletilevi.

Head Uudised GoodNews