1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Homme toimub Tallinna Lauluväljakul Eesti Toidumess – Sööma!
Homme toimub Tallinna Lauluväljakul Eesti Toidumess – Sööma!

Homme toimub Tallinna Lauluväljakul Eesti Toidumess – Sööma!

Selle nädala reedel ja laupäeval toimuva Eesti Toidumess – Sööma! lavade, bokside ja muu inventari paigaldus 70 000 m2 Lauluväljaku pinnale on täies hoos. Toiduhuvilistele hakkavad oma tooteid ja teenuseid tutvustama sajad ettevõtted ja rohkem kui 1000 toiduvaldkonna ettevõtetega seotud inimest.

Mere väravast sisse astudes satub külastaja esmalt Premia Jahutusväljakule, mille kaudu saab jalutada läbi suure messiala laulukaare juures asuvale Eesti Toidutööstuste väljakule. Need, kes lastega messi külastamas, võivad aga sammud seada otse MySnack suurele mängumaale, kus lapsi on ootamas palju erinevaid atraktsioone.

Esmakordselt annavad Eesti toiduvaldkonna organisatsioonid Toiduliidu laval välja Aasta Toidutegu auhinnad ja kahel päeval toimuvad Eesti Põllumajandus-kaubanduskoja pääsukeselaval Maxima Eesti Toidumeistrite võistlused Laheotsa kartulikoorimises, Maks&Moorits vorstiviilutamises ja M.V.Wool kalafileerimises.

Laulukaare all asuvas messihallis valitakse reedel algusega kell 13 Eesti Suvekokteil 2018 ja Eesti Kulinaaria Instituut tutvustab Toiduliidu laval reedel kell 18.35 Bocuse d’Or Eesti kandidaati.

Grillimessi tänaval asub Grilliliidu kohtunike esitluste ja koolitusala, kus muude esitluste seas reedel esmatutvustatakse Kamado Pro Joe grilliaparaati tõelistele toiduproffidele ja laupäeval toimub Eesti Grilli Galal osaleva 100 grillitoote hindamine Grilliliidu kohtunike poolt.

Messimuljetest väsinuna saab keha ja vaimu turgutada paljudes välirestoranides ja foodtruckides, mis pakuvad nii Eesti kui muu maailma maitseid. Teise seas on kohal restoran Balthasar, Võrtsjärve Maitsed, Vigri vegekohvik, Uulits Tänavagurmee, Vegmachine, Türi Pritsumehed, Fish & Chips, Buxhöwden ja paljud-paljud teised, kel toiduhuvilistele oma toode ja sõnum edastada.

Toiduliidu ja EPKK pääsukeselaval tutvustavad head Eesti artistid oma esinemiskavasid, mida saab üritustele tellida. Esinevad Birgit, Laura, Hellad Velled, Marek Sadam, Helin-Mari Arder, Robin Koljak ja paljud teised.

Messi infopunktist saab iga külastaja endale soovi korral messiala plaani koos kahe päeva toidu- ja kultuuriprogrammi kavaga.

Eesti Toidumess – Sööma! on kahel päeval valmis vastu võtma kümneid tuhandeid külastajaid, kellest suur osa on messile tulemas autoga. Messi külastajatele on avatud tasulised parklad Mere, Tiigi ja Lasnamäe väravates. Lisaks on võimalus parkida lähedalasuvates linna parklates ja Lauluväljaku Oru väravast sisenemisel asub kaherattalistel tulijate jaoks ka tasuta jalgrattaparkla.

Sissepääs 4. ja 5. mail kell 11-20 toimuvale Eesti Toidumessile – Sööma! on tasuta.

Head Uudised GoodNews