1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Hopneri majas esinevad Metsikud Mezzod
Hopneri majas esinevad Metsikud Mezzod

Hopneri majas esinevad Metsikud Mezzod

Tallinnas Hopneri majas esinevad 24. aprillil Metsikud Mezzod, mille alla koonduvad noored Eesti metsosopranid.

Idee ellukutsujaks on Aule Urb. Koos on korraldatud kolm suuremat Mezzogala kontserti. Esimene toimus 2014. aastal ja siis laulsid Aule Urb, Tuuri Dede, Julia Savitskaja, Helis Naeris, Anna Dõtõna ja Zenja Hovsepjan. Peamiselt on kõlanud ooperiaariad, kuid on toimunud ka üks kontsert kammerlauludega.

Seekord ongi Metsikud Mezzod võtnud plaani teha kummardus kammerlaulule, täpsemalt Faurele ja Brahmsile. Idee valida just need kaks heliloojat tuli Maia Liljelt, kes on lubanud ka teha sissejuhatuse kontserdile. Faure on vahelüli Brahmsi saksa romantismi ja Debussy prantsuse impressionismi vahel.

Metsod on seekord Aule Urb, Tuuri Dede, Karis Trass, Getter Unt, Iris Roost, Johanna Maria Juhandi, Merje Uppin, Evelin Ester, Anna Dõtõna ja Grete Teearu. Erikülalisena astub üles Kai Rüütel, kes toetab noorte metsode ettevõtmist ja esineb heategevuslikus korras.

Metsosoprani hääleliik pole küll nii haruldane kui kontratenor, kuid siiski harv. Hetkel on Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias õppimas erinevatel kursustel kaheksa metsosopranit. Vähemalt sama palju on parimas laulueas vabakutselisi metsosid (mõned küll resideeruvad välismaal). Metsikute Mezzode eesmärk on ühendada metsosopraneid: noori ja vanu, lauluteed alustavaid ja lauluradadelt eemal olevaid.

Head Uudised GoodNews