1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. HOTELLINDUS! Koolinoored tegid tutvust hotellindusega
HOTELLINDUS! Koolinoored tegid tutvust hotellindusega

HOTELLINDUS! Koolinoored tegid tutvust hotellindusega

16.06. 8g Radisson Olümpia hotellisSel kevadel kutsus Eesti Hotellide ja Restoranide Liit (EHRL) projekti „Tagasi kooli“ raames koolinoori tutvuma liidu hotellide, nende tegevuse ja sealsete ametikohtadega. Maikuus ja juuni esimestel nädalatel külastas kümme Tallinna ja Harjumaa kooli pealinna erinevaid hotelle, mis suvisel kõrgperioodil pakuvad tööd mitmetele noortele.

„EHRL tegutseb nii järelkasvu suurendamise kui ka hoidmise nimel, mistõttu otsustasime tänavu pöörata rohkem tähelepanu koolinoortele, kes seisavad silmitsi tulevikuks sobiva ameti valimisega. Sellega seoses ühinesime projektiga „Tagasi kooli“, mille raames toimusid külalistunnid tavapärase koolikeskkonna asemel Tallinna hotellides,“ rääkis EHRL tegevjuht Maarika Liivamägi.

Pealinna tuntumaid hotelle väisas ligi 350 põhikoolis õppivat noort kümnest erinevast koolist. Nissi Põhikooli, Kurtna kooli, Tallinna Ühisgümnaasiumi, Viimsi Keskkooli, Tallinna Merekalda kooli, Vasalemma Põhikooli, Kajamaa kooli, Tabasalu Ühisgümnaasiumi, Kostivere kooli ja Jakob Westholmi Gümnaasiumi õpilased tutvusid hotellide tegevuse ja sealsete ametikohtadega, kusjuures mitmed õpilased leidsid külastatud hotellidest suveks töökoha.

Maarika Liivamägi sõnul saavad paljud noored esimese töökogemuse just hotellidest või restoranidest. „Hotellid ja restoranid on kooliõpilastele olnud pikemat aega esimeseks töökohaks või kooli kõrval praktikumiks, kus esimesed tööalased kogemused saadakse. Paindlik tööaeg ja lihtsamad töövõtted on need, mis noori sellesse sektorisse toovad. Kõrghooajal, mil hotellid on täis turiste ja mis langeb kokku koolinoorte suvevaheajaga, on paar lisatöökäsi alati teretulnud,“ rääkis Liivamägi.

Külalistunnid ja ekskursioonid toimusid kokku 12 erinevas Tallinna hotellis: Park Inn by Radisson Meriton Conference & Spa Hotel Tallinn, hotell Palace, Swissôtel Tallinn, Tallink City Hotel, Radisson Blu Sky Hotel,  Radisson Blu Hotel Olümpia Tallinn, Kalev SPA hotell, My City Hotel, hotell Savoy Boutique, Original Sokos Hotel Viru, Solo Sokos Hotel Estoria ja hotell Euroopa. EHRL plaanib jätkata koolide külla kutsumist, et tutvustada noortele hotellindust.

Head Uudised GoodNews