1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. IdeeJazzil saab kuulata Poola hinnatud jazzmuusikuid
IdeeJazzil saab kuulata Poola hinnatud jazzmuusikuid

IdeeJazzil saab kuulata Poola hinnatud jazzmuusikuid

Tartus ja Narvas 7.-9. novembrini toimuv 9. rahvusvaheline jazz- ja rütmimuusika festival IdeeJazz toob Eestisse tippartistid Saksamaalt, Soomest, Poolast, Rootsist, Ungarist ja Venemaalt, sealhulgas saab nautida Poola ühe hinnatuima jazzmuusiku Marcin Masecki triot.

Marcin Masecki’s Jazz Trio on ansamblina suhteliselt uus, kuid kitarrist Masecki nimi on Poolas väga tuntud. Klassikalise jazztrio asutas ta juba muusikakõrgkoolis õppimise päevil. Oma karjääri jooksul on ta mänginud väga erinevates kollektiivides alates alternatiivmuusikat viljelevatest poppbändidest kuni sümfooniaorkestrini välja.

Ta on loonud muusikat filmidele ja teatrietendustele, juhatanud meistriklasse ja soolotunde. Eelmisel aastal paelusid tema tähelepanu ja andsid inspiratsiooni helid, mis tekivad jooksmise ajal ₋ pulsilöögid, hingamine, südamerütm jne. See muusika, mida ta jooksmise ajal tunnetas, viis ta esmakordselt trioni, kus on esidatud ka klaver.

Nagu on üldteada, toimub meie meelega sportimise ajal midagi vabastavat. See vabaduse tunne kombineerituna „raadioga“, mis on iga muusiku peas, viisid uue värske muusikaloominguni traditsioonilises vormis. Masecki esineb IdeeJazzil koos oma kauaaegsete lavapartneritega: Jerzy Rogiewicz mängib trummidel ja Piotr Domagalski kontrabassil. Trio esineb 8. novembril Eesti Rahva Muuseumis.

Head Uudised GoodNews