1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. IDEID EESTI VABARIIGI JUUBELIKS! HITSA õpilastööde konkurss otsib uusi ideid Eesti Vabariigi juubeliks
IDEID EESTI VABARIIGI JUUBELIKS! HITSA õpilastööde konkurss otsib uusi ideid Eesti Vabariigi juubeliks

IDEID EESTI VABARIIGI JUUBELIKS! HITSA õpilastööde konkurss otsib uusi ideid Eesti Vabariigi juubeliks

HITSA õpilastööde konkurss otsib uusi ideid Eesti Vabariigi juubeliksHariduse Infotehnoloogia Sihtasutus (HITSA) kutsub üleriigilisele õpilastööde konkursile „Maailmariik Eesti“, kuhu on oodatud digitaalselt loodud tööd ideedest, kuidas Eesti saaks maailmas paremini silma paista. Konkursil saab osaleda kahes võistlusarvestuses: EENeti arvutijoonistuste võistlusel ning ProgeTiigri ja Laheda Asja digiloovtööde võistlusel.

„Aastal 2018 tähistab Eesti Vabariik oma 100. sünnipäeva, konkursiga kutsume üles juba täna välja pakkuma ideid, mis iseloomustavad Eestit maailmariigina ning aitavad meil teiste seas paremini silma paista,“ ütles HITSA Innovatsioonikeskuse sisutootmise valdkonna juht Inga Kõue. „Meie õpilastel on kindlasti ideid, millega Eestit maailmakaardile viia, ja mida ka teistele näidata. Ehk esitatakse just sellele HITSA konkursile põnev tehnoloogiline leiutis, mis aitab Eestit maailmale tutvustada!“

HITSA õpilastööde konkursile saab töid esitada kahes võistlusarvestuses: EENeti arvutijoonistuste võistlusele ning ProgeTiigri ja Laheda Asja digiloovtööde võistlusele. „HITSA konkursid on õpilaste ja ka õpetajate seas väga populaarsed, osalejaid on olnud kõikjalt Eestist. Konkursitööde tegemisel harjutatakse meeskonnatööd ja otsitakse lahendusi, mis näiteks erinevaid aineid lõimida aitavad,“ lisas Kõue.

Neljateistkümnendat aastat toimuvale EENeti arvutijoonistuste võistlusele on oodatud igas vanuses autorid, senini on noorim joonistaja olnud 2-aastane ning vanim 76-aastane. Pilte saab teha kaheksal teemal, valikus on näiteks „Leiutajatekülas sündinud“, „Maailma koristamine algas siit“, „Maailma parim laulupidu“ ja „Üks kõigi, kõik ühe eest“. Joonistusi saab esitada 10. novembrini 2015. Pilte hinnatakse neljas vanuserühmas ja võitjad kuulutatakse välja 30. novembril 2015.

Laheda Asja ja ProgeTiigri digiloovtööde võistlusel saab osaleda nii individuaalselt kui ka kuni viieliikmeliste meeskondadena, oodatud on õppijad lasteaiast kutsekoolini. Digiloovtööd võistlevad kaheksas kategoorias: animatsioonid, videofilmid, digitaalsed õppematerjalid, tikkimismasinaga loodud käsitööesemed, arvutimängud, mobiilsed äpid, elektroonilised muusikapalad ja 3D-tehnoloogiaga tehtud tööd.

30. novembrist kuni 6. detsembrini 2015  toimuvad digiloovtööde võistluse maakondlikud eelvoorud, igas maakonnas saavad osalejad tagasisidet ja kasulikke soovitusi oma konkursitööde täiendamiseks. Viimistletud konkursitööd peab esitama 29. veebruariks 2016, neist parimate autorid kutsutakse 23. aprillil 2016 toimuvasse finaali Tallinnas Kultuurikatlas. Parimate konkursitööde autoritele on välja pandud uhked tehnoloogilised auhinnad.

Lisainfo ning tingimused leiab HITSA kodulehelt: konkurss.hitsa.ee.

Head Uudised GoodNews