1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Ilm.ee näitus “Kaksteist kuud Tallinna Teletornis”
Ilm.ee näitus “Kaksteist kuud Tallinna Teletornis”

Ilm.ee näitus “Kaksteist kuud Tallinna Teletornis”

12-kuud-n2itusTallinna Teletornis on avatud ilm.ee fotonäitus “Kaksteist kuud Tallinna Teletornis”. See on ülevaade Eesti ilma aastaringist, iga kalendrikuu kohta üks just selles kuus tehtud pilt.

Eesti ilmateenistuse sünoptik Ele Pedassaare sõnul nõuab Eesti ilm meilt kõigilt äärmiselt suurt kohanemisvõimet. Aga kui kulgeda ilmaga samaaegselt ajas ja ruumis, siis võib näha ilu ka seal, kus pilt esmapilgul hall ja sünge paistab. Ele Pedassaare koostatud on ka kalendrikuude ilmastiku kokkuvõtted, mida saavad lugeda nutitelefonide omanikud. Nimelt on iga pildi juures QR kood, mille avamisel näeb, milline oli ilm vastava foto pildistamise ajal.

12-kuud-2

Pildid on pärit ilm.ee-le saadetud ilmateemaliste loodusfotode hulgast, kus alates 2009. aastast valitakse igas kuus välja üks just seda kalendrikuud iseloomustav foto. Ühes kuus laekub ilm.ee galeriidesse keskmiselt 800-1400 fotot.

12-kuud-1

Ilmaportaal ilm.ee galeriides on ilmateemalisi fotosid kokku ligi 75 000. Lisaks kalendrikuu pildile valitakse iga nädala alguses laekunud fotode hulgast välja eelmist nädalat kõige paremini iseloomustavad pildid. Traditsiooniks on kujunenud ka näiteks sügisfotokonkurss, kevadise pööripäeva, jaani- ja jõuluaja ilmaolude jäädvustamiseks mõeldud konkursid jne.

Näitus on üleval kuni 10. jaanuarini.

Üks näitusel eksponeeritavatest fotodest. Veebruar 2012
“Elan muinasjutus”
Autor: Maire Ilves

Head Uudised GoodNews