1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Ilmus Baltimaade UNESCO maailmapärandi linnasid tutvustav trükis
Ilmus Baltimaade UNESCO maailmapärandi linnasid tutvustav trükis

Ilmus Baltimaade UNESCO maailmapärandi linnasid tutvustav trükis

Teekond_kaaned_printTallinna Kultuuriväärtuste amet andis välja Balti keti 25 aastapäevale pühendatud brošüüri „Teekond läbi Baltimaade UNESCO maailmapärandi linnade“.

Brošüür rõhutab UNESCO maailmapärandi nimekirja kuuluvate linnade – Tallinna, Riia ja Vilniuse – ühiseid jooni ja toob välja erinevusi linnaehituslikus ilmes. Tallinna ja Riiat tuntakse gootika ja kaubanduskeskustena, Riiat lisaks sellele ka juugendarhitektuuri pärlina. Vilnius on seevastu baroki ja ülikoolilinn. Ajalooliste asumitega Balti riikide pealinnad koondavad endas ainulaadset arhitektuuri-, kultuuri-, teadus- ja kunstiloomingut, aga eelkõige ühiskondlikke ja üldinimlikke väärtusi.

Seisnud üheskoos Balti ketis, mõistame me, et oma pärandi tundmine ja hoidmine annab märku oskusest hinnata minevikus saavutatut ning panustada omaenese ja kaasinimeste tulevikku.

Trükise ilmumine annab tunnistust tihedast koostööst Baltimaade linnades maailmapärandiga tegelevate asutuste vahel – brošüür sündis vilniuslaste initsiatiivil, iga pealinn koostas enesetutvustuse ning esmalt ilmus see Vilniuses leedu-, inglise- ja venekeelsena. Nüüd andis Tallinna Kultuuriväärtuste Amet brošüüri välja kolmkeelsena eesti, inglise ja vene keeles.

„Teekond läbi Baltimaade UNESCO maailmapärandi linnade“ on suunatud maailmapärandipaikade elanikele ja külalistele ning seda saab peatselt soetada hästivarustatud raamatupoodidest.

Allikas: Tallinna Kultuuriväärtuste Amet

Head Uudised GoodNews