1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Immanuel Volkonski pälvis Aleksander Sibula stipendiumi
Immanuel Volkonski pälvis Aleksander Sibula stipendiumi

Immanuel Volkonski pälvis Aleksander Sibula stipendiumi

aleksander sibulTallinna Keskraamatukogu direktor Kaie Holm kuulutab reedel välja Aleksander Sibula stipendiumi, mille pälvis tänavu Tartu Ülikooli tudeng Immanuel Volkonski.

Volkonski õpib alates 2012. aastast Tartu Ülikooli Ühiskonnateaduste Instituudi raamatukogunduse ja infokeskkondade erialal. Tema stipendiumitaotlust toetav õppejõud tõstis esile üliõpilase loovat lähenemist õppeülesannete lahendamisse.

Stipendiumi suurus on 600 eurot ja see määratakse ühele õppetöös edukale ja ühiskondlikult aktiivsele raamatukogunduse erialal õppivale üliõpilasele. Stipendiumi andmisega soovib keskraamatukogu aidata kaasa raamatukogunduse eriala üliõpilaste õpimotivatsioonile ja raamatukoguhoidjate järelkasvule rahvaraamatukogudes.

Volkonski on ühiskondlikult aktiivne, osaledes mitmetes sotsiaalselt kaalukates ettevõtmistes. Näiteks on ta osalenud MTÜ Öökull tegemistes tervist edendavate loengute pidamisel Tartu koolides gümnaasiumi õpilastele, saades ühtlasi nii ka esinemiskogemust ja -julgust, mida on raamatukoguhoidjatel kaasajal üha enam vaja.

Volkonski osales ka tänavu sügisel edukalt üle-eestilisel raamatukoguhoidjate infootsingu võistlusel, jõudes välja finaali.

Stipendium on asutatud Tallinna Keskraamatukogu poolt 2004. aastal. Seda antakse välja raamatukogu kauaaegse direktori ja eesti raamatukogunduse arendaja Aleksander Sibula, mälestuse jäädvustamiseks.

Head Uudised GoodNews