1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. INTERVJUU! Suve kuumim hiphopimöll toimub Tabasalus
INTERVJUU! Suve kuumim hiphopimöll toimub Tabasalus

INTERVJUU! Suve kuumim hiphopimöll toimub Tabasalus

Kadri SalumaaKahel juulilõpu nädalavahetusel on Tabasalu spordikeskus tänavatantsukultuuri päralt. 20. – 26. juulini on see võrratu koht noorte päralt, nädal hiljem aga kisub asi rahvusvaheliseks ja kohale tuleb ohtralt üllatusesinejaid. Camp of Hip-Hop — rohkem sõnu pole vajagi! Asja räägib üle korraldaja JJ-Streeti tantsukoolist Kadri Salumaa.

Kadri, mitmendat korda laager toimub, kes ja kuidas tuli mõttele sellist laagrit korraldada?

Laager toimub 13. korda ja idee tuli laagri peakorraldajal Joel Juhtil. Alustati selle tõttu, et tuua noored kokku ja veeta nädala üheskoos. Päeval tehti trenni, tantsiti ning õhtuti toimusid meeleolukad tegevused.

Kui palju on hinnanguliselt COHH-st rahvast läbi käinud?

Aastate jooksul on laagrist läbi käinud vähemalt paar tuhat inimest. Laagris on käinud nii tantsijad kui ka tavainimesed, kuna lisaks tantsuklassidele toimub meil palju muud põnevat – tervislikud hommikujooksud, ujumine basseinides, erinevad vabaajategevused, huvitavad seminarid ja ka meeleolukad peod.

Kes on need vingeimad hiphopiässad, kes on laagris rääkimas ja õpetamas käinud?

Kadri Salumaa2Aastate jooksul on meil käinud kohal erinevad tippkoreograafe. Tooksin välja, näiteks Les Twins duo Prantsusmaalt, kes on tuuritanud üheskoos Beyoncé’ga ning olnud ka põhitantsijateks lauljatari ”Run the World (Girls)” muusikavideos. Veel ka King Charles, kes on tuuritanud Madonnaga Sticky & Sweet maailmatuuril ning ka Bobby Mileage, kes on olnud koreograaf sellistele tippstaaridele nagu Mariah Carey, Missy Elliot ja Will Smith.

Kui suur vahe on näiteks esimesel, viiendal ja eelseisval laagril nii osalejate kui muu osas?

Eks aasta-aastalt on arv suurenenud. Esimesel aastal oli osalejaid 30, nüüd aga vähemalt 10 korda rohkem. Lisaks on ka tantsutreenereid rohkem tulemas ning oleme toonud laagrile igal aastal lisaväärtust juurde erinevate lisategevuste näol – batuudimaastik, basseinid, oma-ala professionaalide seminarid, peod Eesti tuntud DJ-dega jms. Samuti on laager läinud rahvusvahelisemaks – esimesel aastal olime oma väikese tantsuperega, aga nüüdseks on meie laagrisse tulemas inimesi erinevatest riikidest.

Keda võib tänavu laagris näha ja palju rahvast kohale tuleb?

Tänavu laagris viib treeninguid läbi JJ-Street Crew, kes on tulemas laagrisse otse New Yorkist ainulaadse info ja oskustega nii tantsualaselt kui ka füüsilise vormi parandamise poole pealt. Õhtuti toimub erinevaid seminare ning külla tulevad sellised tipptegijad nagu Ott Kiivikas, kes annab informatsiooni toitumisest ning Henry Kõrvits ehk Genka tuleb rääkima, kuidas tema on sidunud Hip-Hop kultuuri oma igapäevaste tegemistega. Nädala kulminatsiooni ehk laupäevast võistlust viib läbi Shaik USA-st, kes toob päeva palju energiat ning positiivset atmosfääri. Õhtustel pidudel mängivad sellised DJ-d nagu SoundSystem, Critikal, Ziggy M ning viimasel järelpeol keerutab plaate DJ Ice-C Saksamaalt. Tegemist on palju ja üllatusi on veel tulekul!

Mida ütleksite noorele inimesele, kes tahaks veel ennast laagrisse kirja panna?

Kui sulle meeldib hea muusika, tahaksid veeta kvaliteetaega kvaliteetinimestega, siis tule kindlasti Camp of Hip-Hop-i! Tegevust leiab igale inimesele ning meeskond annab endast parima, et laagris oleks sajaprotsendiliselt positiivne atmosfäär. Laagrisse saab registreerida – www.campofhiphop.com

NB! Eelmainitud laager on Camp of Hip-Hop rahvusvaheline tantsu- ja treeninglaager, mis toimub 27. juulist – 2. augustini Tabasalu Spordikompleksis. Nädal enne ehk 20.-26. juulil toimub Camp of Hip-Hop Noortelaager, kuhu on oodatud kõik eesti, inglise ja vene keelt kõnelevad noored vanuses 7-14 aastat. Mis toimub noortelaagris? Märksõnadeks on: batuudimaastik, basseinid, meeskonnamängud, teaduslikud katsed, väljakutsed spioonidele, ronimissein,  värvide sõda, värvide tehnika, slackline, näitlemine ja miimika, tänavatantsukoolitused, pallimängud, hirmude ületamine, seikluspäev, playboxid, enesekaitse koolitus, õhtused diskod, multifilmi päev, uued sõbrad.

Jüri Kukk

Head Uudised GoodNews