1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. IRL-i maksureformi küsitlusele on vastanud 50 000 inimest
IRL-i maksureformi küsitlusele on vastanud 50 000 inimest

IRL-i maksureformi küsitlusele on vastanud 50 000 inimest

IRL-i maksureformi kUsitlusele on vastanud 50 000 inimestIsamaa ja Res Publica Liidu (IRL) üleriigilisele maksureformi küsitlusele on 20 päeva jooksul vastanud 50 000 inimest.

Lisaks küsitlusele internetis ja posti teel on IRL-i poliitikud kohtunud inimestega üle Eesti, et küsida arvamust madalapalgaliste maksureformi kohta, teatas erakonna pressiesindaja BNS-ile. IRL-i peaministrikandidaadi Juhan Partsi sõnul kinnitab suur vastajate hulk, et inimestele läheb madalapalgaliste maksureformi idee korda.

Maksureformi küsitlusega soovib IRL teada, mis on inimeste arvamus madalapalgaliste maksuvabastusest ja kuidas oleks seda kõige mõistlikum rakendada. Samuti uurib IRL, mis on kõige olulisem teema või probleem Eestis ja mida tuleks teha selleks, et elu läheks paremaks.

IRL-i maksureformi tulemusel vabastatakse 500 eurot teenivad inimesed tulumaksu maksmisest. Vähem tulumaksu maksavad kõik kuni 846 eurot teenivad inimesed.

Tegemist on IRL-i kolmanda üleriigilise küsitlusega. Kahele eelmisele küsitlustele, aastal 2011 ja 2013 vastas kokku enam kui 90 000 Eesti elanikku. Seekordne küsitlus kestab novembri keskpaigani.

Head Uudised GoodNews