1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. ISAGA LOOMAAEDA! Loomaaed kutsub isadepäeval kakke uudistama
ISAGA LOOMAAEDA! Loomaaed kutsub isadepäeval kakke uudistama

ISAGA LOOMAAEDA! Loomaaed kutsub isadepäeval kakke uudistama

Isadepäeval, 12. novembril ootab Tallinna Loomaaed kõiki isasid ja vanaisasid koos perega loomaaeda kakupäevale. Päeva raames toimub kakuteemaline ekskursioon ja viktoriin, avalik kakkude toitmine ning meisterdamise töötuba.

„Kakud on väga head isad! Nad osalevad aktiivselt poegade kasvatamises ja hoolitsevad juba munade haudeperioodil emalinnu toidu eest. Peale tibude koorumist toob isalind poegadele süüa andes selle algul tükeldamiseks emalinnule, hiljem juba otse poegadele,“ põhjendab loomaaia metoodik Tatjana Kuznetsova, miks just kakud isadepäeval tähelepanu väärivad.

Kakupäeva raames toimub temaatiline ekskursioon, kus loomaaia töötajad räägivad kakkudest põnevaid ja lustakaid lugusid, seda nii eesti kui vene keeles. Samuti saab jälgida kakkude söötmist ning  viktoriinis oma teadmised proovile panna. Illu kohvikus saab kakuhäälitsuste taustal maiustada temaatiliste roogadega, mis valmivad spetsiaalselt kakupäeva jaoks.

Looduskooli kopraklassis on avatud töötuba, kus kõik soovijad saavad endale mälestuseks ühe kaku meisterdada. Lisaks on keskkonnahariduskeskuse fuajees novembri lõpuni avatud loomaaia töötaja Julia Kolpakchi kakufiguuride kollektsiooni näitus.

Kakupäeva kava:

11:30-12:30 Ekskursioon ja viktoriin (eesti ja vene keeles)

12:30-12:45 Kakkude toitmine koos kommentaaridega

12:45-13:45 Vaba aeg Illu kohvikus

14:15-15:30 Meisterdamine kopraklassis (Keskkonnahariduskeskus, Ehitajate tee 150, loomaaia läänevärav)

Ekskursioon on loomaaia pileti hinna sees. Ekskursioonid algavad loomaaia põhjaväravast (Paldiski mnt 145) ning eelnev registreerimine pole vajalik.

Head Uudised GoodNews