1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Ja ongi käes! Eesistumise avab suurejooneline vabaõhukontsert
Ja ongi käes! Eesistumise avab suurejooneline vabaõhukontsert

Ja ongi käes! Eesistumise avab suurejooneline vabaõhukontsert

Neljapäeval, 29. juunil toimub Vabaduse väljakul Eesti Euroopa Liidu Nõukogu algust tähistav tasuta kontsert ja piknik.

Kahel laval esinevad õhtu läbi Eesti armastatud muusikud ja kollektiivid, kokkutulnuid tervitavad Euroopa Ülemnõukogu president Donald Tusk, Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker ja Eesti Vabariigi peaminister Jüri Ratas.

Sündmuse tarbeks luuakse väljakule ka ainulaadne puitinstallatsioonidest õdus linnaruumi keskkond ja tänavatoidu ala, kus peolised saavad maitsta rahvusköökides ja pererestoranides valmistatud roogasid.

Pidu algab kell 18, kontsert kell 19.30, kella 20-21 teeb ETV väljakult otseülekande koos lühiülekannete ja reportaažidega välisriikide meediasse.

Kontserdil astuvad üles mitme põlvkonna tuntud Eesti muusikud ja ansamblid – Vaiko Eplik, Kadri Voorand ja Mari Jürjens koos Estonian Cello Ensemble’iga, Kukerpillid, Genka, Winny Puhh, Estonian Voices, Eesti Raadio Laste Laulustuudio, NOËP, Frankie Animal ja Miljardid.

Koostöös Tallinna Tänavatoidufestivaliga luuakse Vabaduse väljakule ka kohvikuteala, kus kõik huvilised saavad juba kontserdile eelneval pealelõunal ning selle ajal ja järel Eesti erinevate rahvuskogukondade köökide ja pererestoranide poolt pakutavaga keha kinnitada ja mõnusalt aega veeta.

Sündmuse lavade ja kohvikuala kujunduse loovad tänavuse noore arhitekti preemia laureaadid Sille Pihlak ja Siim Tuksam arhitektuuripraksisest PART. Tihniku motiivil põhinev puitinstallatsioonidest kujundus väljendab Eesti kui eesistuja lugu „Ühtsus tasakaalu kaudu“, sümboliseerides nii meie kultuurile omast suhestumist looduskeskkonda ja traditsioonide väärtustamist kui uue tehnoloogiaga kaasnevaid väljakutseid ning pidevalt muutuvat identiteeti.

Head Uudised GoodNews