1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Jääaja Keskus ootab isadepäeval lapsi koos isadega kodumasinaid lammutama
Jääaja Keskus ootab isadepäeval lapsi koos isadega kodumasinaid lammutama

Jääaja Keskus ootab isadepäeval lapsi koos isadega kodumasinaid lammutama

Jääaja Keskus

Mis on miksri sees? Kuidas töötab printer? Millega saab juppideks võtta arvuti? Mida uut saab nendest kokku ehitada? Novembri teisel nädalavahetusel, 11. ja 12. novembril, kutsub Jääaja Keskus kõiki huvilisi koos isade ja vanaisadega kodumasinaid lammutama.

Jääaja Keskuse giidide abiga lammutatakse juppideks levinumad kodumasinad, et saada teada, mis siis õigupoolest on ühe telefoni, arvuti jms sees. Lisaks saab teada, kuidas üht või teist materjali taaskasutada. Lammutatud juppidest saavad soovijad meisterdada mõne vahva Jääaja Keskusele iseloomuliku looma. Parimaid premeeritakse auhindadega.

Jääaja Keskuse selleaastane isadepäeva eriüritus on pühendatud kodumasinate lammutamisele. Töötoa eesmärgiks on anda lastele koos isadega võimalus üheskoos vaadata levinumate tehnikavidinate sisse ning seejärel saada aru, kuidas üks või teine masin töötab. Lisaks räägivad keskuse giidid lähemalt taaskasutusest ning erinevate materjalide mõjust meie keskkonnale. Pärast lammutamist on soovijatel võimalus meisterdada või ehitada lammutatud juppidest midagi vahvat.

Kõigil huvilistel on lubatud soovi korral võtta kaasa ka enda tööriistad ning mõne kodus kasutuna seisva seadme, mida juhendajate käe all lammutada soovitakse.

Isadepäeva lammutamise töötoad on avatud 11. ja 12. novembril kell 12.00-16.00.

Rohkem infot SIIT!

Head Uudised GoodNews