1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Jaago talu käsitööküün kerkib vabatahtliku töö toel
Jaago talu käsitööküün kerkib vabatahtliku töö toel

Jaago talu käsitööküün kerkib vabatahtliku töö toel

Foto: Jaago talu

Sel suvel juhtub Jaagol põnevaid asju: käsitööküün hakkab ilmet võtma. Peatselt saab hoonest kõikvõimalike käsitöiste tegemiste pesapaik ja kogukonna kooskäimiskoht. Vabatahtlike toel sai põhupakimaja nelja päevaga püsti, nüüd aga läheb krohvimiseks! Selleks toimub Jaagol ühtekokku neli kahepäevast kõigile avatud koolitust savikrohvimise teoreetilise ja praktilise õppega. 5.-6. juulil läheb seina sisseviskekiht.

“Et meie missiooniks on muuhulgas ka loodussõbralike ehituslahenduste propageerimine. pole midagi imestada, et oma ehitustegevust tahame võimalikult paljudega jagada,” räägib Jaago talu peremees Tairo Talvis. “Koolituse kaudu saame säästvate ja Eesti-päraste ehituslahenduste tarkust viia paljude inimesteni ja osalejate praktilise töö käigus ühtlasi käsitöömaja seinad püsti ning krohvitud. Nii saame ehk mõnegi Lõuna-Eesti talu päästa plastakendest ja sünteetilistest seinamaterjalidest. Kõige parem on asja juures see, et õppepäevad on osalejaile LEADER-programmi toel tasuta, vaid toiduraha tuleb osalejal omalt poolt leida.”

Koolituse teoreetiline osa tutvustab savi- ja põhuehituse ajalugu, erinevaid ehitustehnikaid, materjale, töövahendeid ning krohvi valmistamist. Praktilises osas saavad eelmistel nädalatel püsti pandud pillirooseinad endale krohvikatte. Koolitused toimuvad 5.-6.(sisseviskekiht), 11.-12.(vahekiht I), 18.-19 (vahekiht II). ning 25.-26. juulil (viimistluskiht).

Juhendajaks on tunnustatud savikrohvispets Marko Kikas (Saviukumaja OÜ), koolitust toetab LEADER-programm.

Täpsem info Jaago talu kodulehel www.jaagotalu.eu

Head Uudised GoodNews