1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. Jaak Aab: annan pooleliolevad asjad Janek Mäggile üle hea tundega
Jaak Aab: annan pooleliolevad asjad Janek Mäggile üle hea tundega

Jaak Aab: annan pooleliolevad asjad Janek Mäggile üle hea tundega

Jaak Aab
Foto: Valitsus.ee

Täna kinnitas Eesti Keskerakonna juhatus riigihalduse ministri kandidaadiks Janek Mäggi. Riigihalduse minister Jaak Aab kommenteeris, et tunneb Janek Mäggit kui töökat, empaatilist ja suure südamega inimest ning tema teod näitavad, et ta hoolib Eestist ja siinsetest inimestest.

„Usun, et Janek Mäggi ei jää käed rüpes istuma, vaid läheb jõuliselt edasi regionaalpoliitiliselt Eesti jaoks oluliste teemadega. Ida-Virumaa ja Kagu-Eesti programm, riigipalgaliste töökohtade viimine maakondadesse, riigimajade projekt ning kohalike omavalitsuste rahastamine on mõned näited, millega tuleb edasi tegeleda,“ kirjutas Aab. Ta lisas, et kohalikud omavalitsused on Eestis demokraatia alustala ja nende rolli tuleb veelgi suurendada. „Olen uhke selle üle, mida Keskerakonna juhitav valitsus on praeguseks Eesti regionaalarengu ja kohalike omavalitsuste heaks teinud,“ rõhutas Aab.

Riigihalduse minister tõi välja ka olulisemad otsused, mida on 2016. aasta novembrist ametisse astunud valitsus teinud antud valdkonnas:

  • Omavalitsuste tulubaas suureneb 2018–2021 täiendavalt 185 mln euro võrra.
  • Huvitegevuse toetus kasvas 5,7 mln eurolt 14,25 mln eurole, lasteaiaõpetajate tööjõukulude toetus kasvas 2,5 mln eurolt 13,5 mln eurole ning haridustoetus kasvas tugiteenuste toetuse võrra (6 mln eurot).
  • Koolilõuna toetust suurendasime lisaks õpetajate tööjõukulude toetuse kasvule ca 6 mln euro võrra. Omavalitsustele anti lisaks 15 mln eurot hariduslike erivajadustega õpilaste õpetamiseks.
  • Väikesaarte toetus kasvas lisandunud 4 saare võrra ning kõigile arvestatakse toetuse jaotamisel ka saarevahi võimalusega (+ca 180 tuhat eurot).
  • Sel aastal lisandusid kohalike omavalitsuste toetusfondi uute toetustena matusetoetus 4 mln eurot ning asendushooldus 16,6 mln eurot.
  • Eelmisest aastast hakkas riik toetama kohalikke omavalitsusi üürielamute rajamisel ja renoveerimisel. Kokku panustab riik üürielamute arendamisse kolme aasta jooksul enam kui 60 miljonit eurot, millest 2,5 miljonit panustas 2017. aastal.
  • Riigi eelarvestrateegias 2018-2022 otsustati Ida-Virumaa programmi suunata nelja aastaga peaaegu 20 miljonit eurot.
  • Kagu-Eesti programmile on ette nähtud neljaks aastaks 3,2 miljonit eurot.

„Annan pooleliolevad asjad üle hea tundega, sest tean, et Janek Mäggil on tahe, teadmised ja energia, et viia lõpule Eesti arenguks olulisi asju,“ lõpetas Aab.

Head Uudised GoodNews